Poprad
Aktualności

Aktualności

WKŁADKA SEZONOWA SZPARAGA

MENU RESTAURACYJNE 2023

WAŻNA INFORMACJA DZIEŃ KOBIET

DZIEŃ KOBIET

WALENTYNKI 2023

FERIE 2023

Tarcza Finansowa 2.0

Informujemy, że wzięliśmy udział w programie rządowym „Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla mikro, małych i średnich firm”.
Podmiotem udzielającym wsparcia jest PFR. W ramach programu otrzymaliśy subwencję finansową, dzięki której mogliśmy zachować ciągłość działania w okresie pandemicznym.

Przedsiębiorstwo: 3B spółka cywila, 33-343 Rytro 306 NIP 734 353 72 00

Informacja

Od 1 października na czas jesienno-zimowy zmianie ulega serwis a la carte:

• od niedzieli do czwartku od 12.00 do 21.00

• w piątki i soboty od 12.00 do 22.00

• śniadania codziennie od 9.00

• proziaki codziennie do 22.00

A od najbliższej soboty w menu sezonowym zagości pyszna żurawina!

Jesień w Willi Poprad

Dbamy o Wasze bezpieczeństwo… COVID-19 ważne informacje!

 

W związku z epidemią Covid-19 chcemy Państwu przedstawić garść informacji 📣 i zapewnić, że wesela organizowane w WILLI POPRAD są BEZPIECZNE:

Na początek warto przytoczyć słowa Ministra Zdrowia Łukasza Szumowskiego, który podczas ostatniego wywiadu jednoznacznie oznajmił, że to nie wesela są problemem, bo 300 zarażeń w 38 milionowym kraju, w którym codziennie odbywa się po kilka lub nawet kilkanaście tysięcy wesel to nic w porównaniu do zachorowań np. w zakładach pracy. ‼️

Dlatego należy szukać prawdziwych informacji i nie do końca ufać medialnej nagonce, która szuka łatwych i mocno „klikalnych” tematów.

Z naszej strony zapewniamy bardzo duża staranność o tak ważny dla Was dzień:
1. Dzięki temu, że dysponujemy bardzo dużą salą weselną jest możliwość rozsadzenia Gości w odległościach zalecanych przez Ministerstwo Zdrowia, do dyspozycji oprócz Sali Weselnej jest również antresola, dzięki której bez problemu można zachować bezpieczny dystans pomiędzy stolikami, a jest to również bardzo komfortowe dla Gości, ponieważ mają więcej miejsca dla siebie.
2. Zapewniamy płyny do dezynfekcji przy wejściu na salę, a także w kilku punktach na Sali oraz dezynfekujemy wszelkie sprzęty, takie jak klamki, toalety, poręcze, włączniki światła, uchwyty i inne podczas przyjęcia.
3. Obsługa, którą Państwu zapewniamy jest kontrolowana przed każdą organizowaną uroczystością, jest przeprowadzany z nią wywiad oraz mierzona temperatura.
4. Zachęcamy Pary Młode do usadzania gości tak aby przy jednym stoliku siedziały osoby z tej samej rodziny lub jednego gospodarstwa domowego.
5. Dzięki temu, że sala jest wyposażona w nowoczesny system wymiany powietrza nie powiązany bezpośrednio z klimatyzacją podczas całego przyjęcia powietrze jest wymieniane na świeże, pobierane z zewnątrz co powoduje, że pomieszczenia są bardzo dobrze wentylowane.
6. Klimatyzacje i inne urządzenia są po każdej imprezie okolicznościowej sprawdzane i dezynfekowane płynem bakterio- i wiruso- bójczym. Zwiększyliśmy również aż dwukrotnie częstotliwość pełnego serwisu tych urządzeń wraz z wymianą filtrów na nowe.
7. Po każdym przyjęciu sala jest podczas sprzątania gruntowanie dezynfekowana, również tekstylia są za każdym razem prane w temperaturze powyżej 60 stopni.

📣Drodzy Goście, wirusem COVID-19 można zarazić się WSZĘDZIE, a nasza dbałość o to, aby byliście bezpieczni powoduje, że podczas przyjęć weselnych organizowanych u nas z niewielką dozą ostrożności z Waszej strony możliwość zarażenia jest znikoma.

Kochane Pary Młode zrobimy wszystko byście mogli w pełni cieszyć się tym wspaniałym dniem wraz z Waszymi Gośćmi! ❤️

Udzielenie wsparcia poszkodowanym przez COVID-19

Firma 3B spółka cywilna uczestniczy w projekcie realizowanym przez Województwo Małopolskie – Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości „Małopolska Tarcza Antykryzysowa – pakiet przedsiębiorczość”, którego celem jest udzielenie wsparcia poszkodowanym przez COVID-19 przedsiębiorcom z sektora MŚP z województwa małopolskiego.

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Firma otrzymała grant w wysokości: 162 000 złotych

PONOWNIE OTWARTE!

PRZESYŁAMY GARŚĆ ŚWIEŻYCH INFORMACJI! 

W poniedziałek o godzinie 12.00 (18 maj) otwieramy restaurację, a już od wtorku serwujemy dla Was również śniadania od godziny 9.00.

Przywitają was zmiany: nowe autorskie menu szefa Kuchni Artura Pasonia 👨‍🍳 oraz nowa aranżacja sali dostosowana do wymogów sanitarnych, a także nowe standardy obsługi.

Menu odkryje przed wami smaki kuchni międzywojnia na nowo. By zapewnić jakość serwowanych potraw, na zewnątrz zapewniamy obecnie jeden stolik (przeznaczony głównie dla osób które przybędą do naszej restauracji z czworonożnym przyjacielem🐶). A jeśli będziesz chciał spędzić miło czas nad brzegiem Popradu zapraszamy od najbliższego piątku do Altanki z przestronnym tarasem🌳gdzie znajdziesz odrębne dedykowane menu.

W celu zapewnienia Wam bezpieczeństwa i dostosowując się do przepisów, w restauracji będzie mniejsza liczba miejsc, na stolikach nie będzie obrusów ani kwiatów, a przy wejściach znajdziecie środki do dezynfekcji rąk – oczywiście żele najwyższej jakości (w trosce o wasze dłonie!👐), kelnerzy oraz pracownicy kuchni będą nosić przyłbice, by można było dostrzec nasze uśmiechy 😄

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Już możemy organizować dla was uroczystości: chrzciny komunie, przyjęcia weselne, imprezy firmowe – oczywiście z uwzględnieniem obecnych przepisów, odnośnie odległości oraz liczby osób przypadających na metry kwadratowe – jak wiecie nasza sala jest duża! Zatem zmieści się dużo Gości 💃

Do dyspozycji na mniejsze przyjęcia udostępniamy także klub RETRO RYTRO <3

ALTANKA

Altanka z przestronnym tarasem będzie dla Was otwarta już od najbliższego weekendu (jeśli tylko pogoda dopisze☀️). W menu również pojawią się nowe pozycje! Zapraszamy na zimne piwo🍺, Lachowskie Proziaki i nie tylko… ale więcej nie zdradzimy! Przyjdź (lub przyjedź: samochodem, rowerem, na rolkach albo nawet na hulajnodze) i zobacz!

__MIŁO BĘDZIE ZOBACZYĆ WAS PONOWNIE ❤️__

72515Aktywność

Ostatnie bilety na Bal Sylwestrowy

Kochani!

Zostało ostatnich około 10 biletów na BAL SYLWESTROWY! Dbamy o to, aby ta wyjątkowa noc była niezapomniana, a więc mamy ograniczoną liczbę osób, którą przyjmujemy – to wszystko dla komfortu bawiących się gości!

Bilety można nabyć w restauracji Willi Poprad – zapraszamy!

Sezonowe menu zimowe

Godziny otwarcia w Święta oraz w Sylwestra

Regulamin konkursu

Regulamin konkursu świątecznego

I Postanowienia ogólne

1. Niniejszy regulamin określa zasady i warunki uczestnictwa w konkursie świątecznym.

2. Konkurs jest prowadzony poprzez profil na Facebooku @WillaPoprad

3. Organizatorem konkursu jest firma Willa Poprad z siedzibą w Rytrze ul. Rytro 306 33-340 Rytro NIP 734353 72 00; (dalej: „Organizator”).

4. Wszelkie działania związane z konkursem nie są w jakikolwiek sposób sponsorowane, wspierane czy administrowane lub powiązane z serwisem Facebook.

5. Fundatorem nagród w konkursie jest Willa Poprad oraz Zeszyte Uszyte.

6. Niniejszy konkurs nie stanowi żadnego zlecenia lub świadczenia usług przez Uczestnika konkursu, jak również nie stanowi zobowiązania do wykonania odpłatnego określonego dzieła, z zastrzeżeniem zasad konkursowych opisanych w niniejszym regulaminie. W tym też zakresie uczestnik nie wykonuje żadnych czynności w imieniu i na rzecz lub ryzyko Organizatora.

II Uczestnicy konkursu

1. W Konkursie może wziąć udział osoba fizyczna, która posiada:

a) miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,

b) posiada konto w serwisie społecznościowym Facebook,

2. Osoby, które mają ograniczoną zdolność do czynności prawnych, mogą wziąć udział w Konkursie tylko pod warunkiem uzyskania uprzedniej zgody ich przedstawiciela ustawowego na udział w Konkursie.

3. W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy Organizatora oraz pracownicy innych podmiotów związanych z organizowaniem i przebiegiem Konkursu, a także członkowie ich najbliższej rodziny. Za członków najbliższej rodziny uznaje się wstępnych, zstępnych, rodzeństwo, małżonków i osoby pozostające w stosunku przysposobienia.

III Przebieg konkursu, nagrody i zasady uczestnictwa

1.Konkurs obejmuje wykonanie zadania: Zamieszczenie w serwisie Facebook w komentarzu do konkursowego postu odpowiedzi na przedstawione w poście konkursowym zadanie w formie opisu. Zadanie konkursowe brzmi:

„W komentarzu pod tym postem napisz dlaczego to właśnie Ciebie 🙋‍♂️🙋‍♀️ powinniśmy wraz z osobą towarzyszącą zaprosić na Sylwestra w Willi Poprad? 💝”

2. Ustala się następującą datę publikacji postu konkursowego: 13.12.2019 r.  

3. Przesłanie odpowiedzi w inny sposób do Organizatora nie stanowi zgłoszenia udziału w konkursie.

4. Każdy uczestnik biorący udział w konkursie musi posiadać prawa autorskie do publikowanych treści.

5. Organizator wybiera spośród uczestników, którzy prześlą odpowiedzi, 1 (słownie: jeden) najciekawszy i najbardziej kreatywny, jednocześnie zgodny z tematem konkursu komentarz, którego autor otrzyma dwa bilety na imprezę Sylwestrową oraz zestaw trzech krasnali od Zeszyte Uszyte.

6. W trakcie konkursu zakazuje się używania słów oraz symboli powszechnie uznanych za niedozwolone, w tym wulgaryzmów lub określeń mogących powodować obrazę uczuć religijnych lub światopoglądowych, oraz wskazujących na dyskryminację (np. rasa, orientacja seksualna).

7. Uczestnicy mogą przesyłać zgłoszenia do 24.12.2019r. do godz. 23.59.

8. W momencie przystąpienia do konkursu, Uczestnik wyraża zgodę następującej treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach związanych z przeprowadzeniem Konkursu i wyłonieniem Zwycięzców przez Organizatora. W przypadku wygranej wyrażam zgodę na publikację moich danych osobowych w zakresie imienia i nazwiska na profilu Willa Poprad  pod adresem: https://www.facebook.com/WillaPoprad/

Oświadczam dodatkowo, że zostałem poinformowany, że administratorem moich danych osobowych przetwarzanych w celu przeprowadzenia Konkursu i wyłonienia Zwycięzców, a także w przypadku wygranej w celu publikacji danych osobowych zwycięzców Willa Poprad z siedzibą w Rytrze, 33-343 Rytro 306. Podane dane osobowe w zakresie imienia i nazwiska będą publikowane w portalu Facebook https://www.facebook.com/WillaPoprad / w związku z uczestnictwem w Konkursie. Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, poza upoważnionymi na podstawie przepisów prawa. Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji ww. celów.”

9. Nagrodą w konkursie jest podwójna wejściówka na imprezę sylwestrową organizowaną w Willi Poprad oraz zestaw krasnali od Zeszyte Uszyte,

10. Organizator przyzna nagrodę 1 uczestnikowi, a wyniki opublikuje w komentarzu pod postem konkursowym na profilu Jubiler Sezam nie później niż 3 dni roboczych od momentu zakończenia konkursu.

11. Nagrody nie mogą być wymienione na gotówkę, ani na inne nagrody rzeczowe.

12. Nagroda zostanie wysłana za pośrednictwem poczty polskiej bądź firmy kurierskiej.

13. Brak potwierdzenia, o którym mowa w pkt. 11 w ciągu 3-ech dni od dnia ogłoszenia wyników w konkursie jest równoznaczny z rezygnacją przez uczestnika konkursu z odbioru nagrody.

15. Organizator nabywa wszelkie prawa, w tym prawa autorskie, do wszystkich projektów konkursowych wraz z wydaniem nagrody uczestnikom z najlepszymi pracami konkursowymi, o której mowa w pkt. 1.

IV Odpowiedzialność

1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych odpowiedzi konkursowych, z zastrzeżeniem jednak, że w przypadku podjęcia informacji o naruszeniu regulaminu portalu Facebook lub norm powszechnie obowiązujących, w tym dobrych obyczajów zobowiązuje w ciągu 24h do usunięcia stwierdzonego naruszenia.

2. Każdy uczestnik konkursu odpowiada za naruszenie postanowień regulaminu serwisu Facebook w zakresie, w jakim wyraził zgodę w procesie rejestracji profilu użytkownika.

3. Organizator ma prawo wykluczenia uczestnika konkursu w przypadku:

a) podania fałszywych danych osobowych na Facebooku, tworzenie konta dla innej osoby bez jej pozwolenia, w tym przez osoby poniżej 13. roku życia,

b) udziału w konkursie przy pomocy kilku kont użytkowania naFacebooku,

c) zablokowania konta użytkownika naFacebooku,

d) udziału w konkursie osoby poniżej 13. roku życia,

e) używania w odpowiedziach słów powszechnie uznanych za niedozwolone lub zamieszczania innych wypowiedzi naruszających prawa osób trzecich, w tym Organizatora,

f) posługiwania się przez uczestnika konkursu nazwami innych użytkowników lub ich oznaczeniami,

g) naruszenia przez odpowiedź na pytanie konkursowe praw autorskich, o ile takowe naruszenie zostało zgłoszone Organizatorowi i serwisowi Facebook.

V Przetwarzanie danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych, w zakresie imienia, nazwiska, profilu (Facebook), zebranych w trakcie prowadzenia konkursu firma Willa Poprad z siedzibą w33-343 Rytro 306; Dane osobowe uczestników zostały powierzone do przetwarzania na podstawie art. 31 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z2014 r., poz. 1182, z późn. zm.) na rzecz Organizatora.

2. Uczestnicy konkursu maja prawo wglądu do przetwarzanych danych i ich poprawiania oraz usuwania. Dane są podawane na zasadach dobrowolności, przy czym w zakresie korzystania z Aplikacji wymaganym jest rejestracja na portalu społecznościowym Facebook.

3. Dane osobowe uczestników Konkursu będą zbierane i przetwarzane przy zachowaniu zasad określonych w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych(tekst jednolity Dz.U. z 2014 r., poz. 1182, z późn. zmianami).

VI Tryb składania reklamacji

1. Wszelkie reklamacje i zastrzeżenia dotyczące przebiegu konkursu mogą być składane przez uczestników w formie pisemnej listem poleconym na adres siedziby Organizatora najpóźniej w ciągu 21 dni od daty zakończenia konkursu.

2. Zainteresowani zostaną powiadomieni o sposobie rozpatrzenia reklamacji listem poleconym, o ile uczestnik nie wyrazi zgody na przesłanie powiadomienia jedynie drogą elektroniczną.

3. Jakiekolwiek pytania, komentarze lub skargi odnoszące się do aplikacji lub związanej z nią promocji muszą być skierowane do Organizatora, a nie do portalu Facebook.

VII Postanowienia końcowe

1. Konkurs będzie obowiązywał do dnia 24.12.2019 r.

2. W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego.

Zmiana godzin pracy!

Drodzy Goście!

‼️Wyjątkowo w nadchodzący piątek i sobotę będą zmienione godziny działania restauracji Willi Poprad.

W piątek (22 listopada) restauracja będzie czynna do godziny 17.00, natomiast w sobotę (23 listopada) otwieramy o 14.00

Zapraszamy!

Restauracja nieczynna 1 listopad

Menu sezonowe – gruszka

MENU SEZONOWE Z GRUSZKĄ 

Przystawka
Camembert podawany z karmelizowaną gruszką na miodzie spadziowym „Jodłowa Dolina” z Rytra, ciastem francuskim z posypką z orzecha włoskiego, figą oraz maślanym jarmużem
24 zł

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa podana z musem z selera i lubczyku, fioletowym ziemniakiem oraz sosem z musztardy francuskiej i gruszki
32 zł

Proziak
Gruszka,burak, orzech włoski, sos miodowy, gorgonzola
26 zł

Deser
Gruszka z przyprawami korzennymi podana z puddingiem z nutą szafranu oraz posypką crunchy
18 zł

Napoje: ON LEMON gruszka <3 Piwo RELAKS 🍻
białe wino grzane 🍹oraz herbatka rozgrzewająca ☕️

Menu sezonowe – borowik


Przystawka
Kaszotto z borowikami, serem Szafir z polskiej mleczarni Spomlek, czosnkiem, rozmarynem, musem z  batata i curry oraz szynką prosciutto crudo
21 zł
Zupa
Aksamitny krem z borowików podany z sezamowym ptysiem nadzianym musem ziołowym, szczawiem krwistym oraz mini kukurydzą
17zł
Danie główne
Grillowany antrykot podany z puree ziemniaczanym z tymiankiem, pieczonym burakiem, karczochami oraz sosem pieprzowym z borowikami
39zł
Proziak
Borowiki, czosnek, pietruszka, chili, karmelizowana czerwona cebula, pancetta
25zł
Deser
Ciasto miodowe z przyprawami korzennymi przekładane kremem waniliowym, galaretką morelową, lemon curd oraz morele duszone w białym winie
16 zł
Soki wyciskane
0,3l  12 zł
owocowe- pomarańcz lub grejpfrut
owocowo-warzywny -burak, jabłko, szpinak, kiwi
warzywny-seler naciowy,pomidor, bazylia, sól morska 

Piwo Relax  11zł
Piwo Relax melonowe 12zł

Piesze szlaki turystyczne

Rytro jest punktem wypadowym w Pasmo Radziejowej (w kierunku zachodnim) i w Pasmo Jaworzyny Krynickiej (w kierunku wschodnim).

szlak turystyczny czerwony

Radziejowa – Wielki Rogacz – Kordowiec – Rytro – Schronisko Cyrla – Hala Pisana – Schronisko PTTK na Hali Łabowskiej (Główny Szlak Beskidzki)

szlak turystyczny niebieski

 Rytro – Wdżary Wyżne – Schronisko PTTK na Przehybie – Szczawnica

szlak turystyczny żółty

 (gminny) Rytro – dojście do szlaku …

szlak turystyczny zielony

… z Przysietnicy do szlaku …

szlak turystyczny niebieski

 … na Prehybę



Menu sezonowe – borówka

Przystawka

 Pasztet z gęsich wątróbek na chałce podegrodzkiej z makiem, serem cheddar podany z konfiturą z borówek i whisky oraz rukolą i olejem z lnianki[1]

18 zł

Zupa

Chłodnik z borówek, mleka kokosowego, syropu z agawy podany z tofu, jogurtem, nasionami konopi oraz płatkami jaglanymi

15zł

Danie główne

Pierogi drożdżowe z nadzieniem widocznym na talerzu, czyli karmelizowane borówki z nutą mięty  podane z twarogiem wędzonym, arbuzem, chipsami z gruszki oraz sosem z kwaśnej śmietany

27 zł

Deser

Ciastko kakaowe przekładane galaretką z borówkami, musem borówko-czekoladowym oraz pałeczkami migdałowymi z nutą limonki

16 zł

Proziak

Borówka, mascarpone, biała czekolada, skórka z cytryny

24 zł

Soki wyciskane

Owocowy: pomarańcz lub grejpfrut

Owocowo-warzywny: burak, jabłko, szpinak, kiwi

Warzywny: seler naciowy, pomidor bazylia, sól morska

0,3l  12 zł

Koktajl borówkowy

borówki, banan, jogurt, miód

                                                                                                                                           13zł

Piwo Relax

11zł

Piwo Relax melonowe

12zł


[1] Olej z lnianki (zwany rydzowym), to olej tłoczony z nasion lnicznika siewnego, w 2009 roku został wpisany do unijnego rejestru „Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności”.

ZAGŁOSUJ! – Poland 100 Best Restaurants

Głosowanie na obiekt Willa Poprad w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants <3

Aby oddać głos na ten obiekt wyślij SMS o treści:

P100.306 na numer 72068 koszt 2,46 zł z VAT

Kochani jeśli jesteście zadowoleni z tego co robimy prosimy o Was głos 😘

Menu Sezonowe – Kalafior

Menu Sezonowe – truskawka

Zapraszamy od soboty 8 czerwca na nowe menu sezonowe. W roli głównej truskawka!

MENU SEZONOWE

Sałatka

Wędzony rostbef na zimno, ser koryciński z czarnuszką, szpinak, sałata masłowa, słonecznik oraz truskawki z kwaśną śmietaną i sosem balsamicznym

25 zł

Danie główne

Pierś z kurczaka ekologicznego podana z pepitkami z cieciorki i kukurydzy, spaghetti z cukinii oraz truskawkami z nutą prosecco

31 zł

Deser

Plastry ciasta półkruchego z nadzieniem tiramisu podane z kruszonką szpinakową, galaretką truskawkową oraz świeżymi truskawkami z nutą mięty

17 zł

Mojito from mountains strawberry                                                 
rum, syrop cukrowy, limonka, mięta, truskawka                                          

19zł

  13 zł ( bezalkoholowe)

Koktajl truskawkowy                                                                                               truskawki, jabłko, mięta, jogurt, maślanka, mleko                           

13zł

Piwo Relaks     

11zł

Piwo Relaks Melonowe                                                                                                          

12zł             

Vaša oslava ušitá na mieru!

Villa Poprad je čarovné miesto uprostred zelenej scenérie, kde môžete sláviť tie najkrajšie chvíle Vášho života 🎊💞

Poskytujeme komplexnú organizáciu svadieb a príležitostných podujatí, ktoré splnia všetky sny našich hostí. Disponujeme priestrannou tanečnou sálou pre 300 osôb. Hlavnou výhodou sú terasy s výstupom na vyhliadkové balkóny. V strede sály je umiestnená jedinečná vitráž, ktorá bola navrhnutá v štúdiu v Krakove. Príjemnú atmosféru navodzujú drevené prvky a Vaše nohy budú samé tancovať na zdobenom parkete. Sála je zariadená obdĺžnikovými alebo okrúhlymi drevenými stolmi. Výzdoba je z čerstvých kvetov, atmosféru navodia sviečky a porcelánový riad, celok dopĺňajú veľmi pohodlné drevené stoličky. Ručne zdobené avantgardné lustre vyrobené poľským remeselníkom dotvárajú celok, pritiahnu Vašu pozornosť svojim remeselným spracovaním a okázalosťou. Pohodlie a komfort zabezpečuje hosťom špeciálny systém klimatizácie a vetrania. Z tanečnej sály je krásny výhľad na rieku, zalesnené pozemky a zrúcaniny hradu Ryterski. Malebné terény Popradskej doliny môžete obdivovať z veľkých terás, ako aj z prechádzok po promenáde.

Našu starostlivosť venujeme aj najmladším hosťom Villa Poprad, pre ktorých je pripravená herňa. Najnáročnejších gurmánov potešia bohaté bufety, sladký stôl s čokoládovou fontánou a miestne vidiecke špeciality. Náš individuálny prístup ku každému hosťovi a kreativita šéfkuchára vytvoria perfektné menu na každú príležitosť. Počas celej oslavy majú novomanželia k dispozícii exkluzívny apartmán s výhľadom na rieku Poprad. Na prvé výročie Vašej svadby pozývame na špeciálnu večeru.

Vaša oslava ušitá na mieru! 🎀💖

Pri vlastnom zabezpečení alkoholu – neúčtujeme poplatok za korkovné!

Menu sezonowe – Szparagi


PRZYSTAWKA
Terrina z łososiem wędzonym, szparagami i ekologicznym serkiem twarogowym podana z sosem holenderskim oraz grzanką z masłem szczypiorkowym
18zł   
ZUPA
Krem ze szparagów podany z młodymi ziemniakami, chipsem z boczku, prażonymi migdałami oraz piżmianem jadalnym
15zł
DANIE GŁÓWNE
Roladka z indyka nadziewana zielonymi szparagami, podana z risotto z żółtym curry oraz musem z białego szparaga i chili
29zł
PROZIAK
Szparagi, ser kozi, czerwona cebula, rukola, pieczarka
23zł
DESER
Beza migdałowa podana z kremami z białego i zielonego szparaga z dodatkiem mięty, limonki oraz świeżych truskawek
15zł
LEMONIADA SMAKOWA
6 zł
WINO
Białe wytrawne – Boujong – Riesling Brauneberger 2017
14 zł – 120 ml
96 zł – butelka 0,75l
PIWO
Relaks Melonowe
12 zł


Menu sezonowe – botwinka

Zamek w Rytrze

Odrestaurowane ruiny średniowiecznego zamku na wzgórzu urzekają pięknymi widokami na Dolinę Popradu!

Po wielu latach niszczenia i zarastania ruin zamku w Rytrze nastały dla niego lepsze czasy. Od jesieni 2017 roku trwała odbudowa zabytku.

Mury oraz baszta zostały podniesione o 2 metry, a dziedziniec przywrócony do pierwotnego poziomu, czyli znacznie obniżony. Na fragmencie muru została utworzona część spacerowa, tak aby można było podziwiać piękny widok na Dolinę Popradu.

Pierwsza wzmianka o zamku pochodzi z 1244 roku, pojawiła się w kronikach Jana Długosza. Najstarsza wersja zamku to prawdopodobnie stróżą z wieżą i małym zameczkiem, które otoczone była murami. Największy rozwój i czasy świetności zamku przypadają na okres od XIV do XVI wieku. Obok funkcji obronnych oraz gospodarczych zamek spełniał także funkcje reprezentacyjne.

Nowa karta główna

Kochani po ostatnim roku pracy, 3 widelcach 🍴🍴🍴 w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants oraz rekomendacji 👑 Gault&Millau Polska postanowiliśmy jak co roku zaprezentować Wam nowe smaki w menu głównym. Już od 8 marca możecie kosztować całkiem nowych potraw i tych Waszych ulubionych w odmienionym wydaniu … Zapraszamy!

Restauracja nieczynna w dniach 6 i 7 marca 2019 r.

Drodzy Goście❗️

Zmieniamy się dla Was – czas na nowe menu główne – będziemy pracować nad nim 6 i 7 marca – w tych dniach restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy już od 8 marca na nowości!

Kolacja Walentynkowa – 2019

Wyjątkowa KOLACJA WALENTYNKOWA w klubie Rytro Retro z muzyką na żywo 😍

Wszystkie zakochane pary 💏 zapraszamy na kolację WALENTYNKOWĄ z autorskim i niepowtarzalnym menu przygotowanym na ten wieczór przez Szefa Kuchni Artur Pasoń. Miejscem wyjątkowej kolacji będzie klimatyczny klub Rytro Retro, a o atmosferę zadba swoim wokalem Tomasz z Akustyczni Band.

Zaczynamy o godzinie 18.00 w dniu 14 lutego 👍 Obowiązkowo zarezerwuj miejsce i zrób niespodziankę swojej drugiej połówce !

telefonicznie: 18 44 002 11
e-mailowo: biuro@willapoprad.com

Menu:

Przystawka
Pieczony rostbef podany z musztardą gruszkową, rukolą, hummusem z buraka oraz grzanką z solą morską i rozmarynem

Zupa
Zupa krem z zielonego groszku podana z łososiem, jajkiem przepiórczym i szparagiem

Danie główne
Pierś z kaczki podana na puree z selera, konfiturą z czerwonej kapusty i porzeczki oraz sosem jabłkowym z nutą żubrówki

Deser

Mus z białej czekolady podany z galaretką malinową, biszkoptem migdałowym, kruszonką z bezy, tapioką w aromacie syropu migdałowego oraz sosem malinowym

Dla każdej pary lampka wina białego lub czerwonego – do wyboru 🙂

Cena: 95 złotych od osoby

*Kochani! Menu Walentynkowe jest serwowane tylko w klubie, wcześniejsza rezerwacja obowiązkowa.

Jesteśmy ECO!

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniami. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.
 
Willa Poprad jest budynkiem pasywnym. Ciepło czerpie z powietrza – dzięki pompom ciepła, które należą do najbardziej efektywnych i ekologicznych systemów ogrzewania budynków i przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Niezależnie od pory roku wykorzystują one energię słoneczną zgromadzoną w powietrzu. Prąd z energii słonecznej zapewnia instalacja fotowoltaiczna, która również zalicza się do odnawialnych źródeł energii – jesteśmy ECO! ☘️
 
Niedawno również powstała stacja ładowania dla samochodów elektrycznych !

menu zimowe

 

Przystawka

Polędwica z dzika podana z sufletem z sera gruyere, duszoną brukwią oraz sosem z suski sechlońskiej

23zł

Sałatka na ciepło

Ziemniaki podane z jajkiem, burakiem chioggia, sałatą rzymską, szalotką, szynką dojrzewającą oraz masłem czosnkowym

20 zł

Zupa

Rozgrzewająca zupa warzywna gotowana na rosole według mistrza Czerneckiego podana z makaronem soba, grzybami mun oraz pulpecikami cielęcymi

13zł

Danie główne

Pieczona golonka podana z ziemniakami gratin, kapustą kiszoną z chorizo i pastą z papryki, chipsem z ziemniaka i siana i sosem miodowo-musztardowym

33zł

*Do dania polecamy Piwo Grimbergen Double                                                                                              12zł

 

Proziak

Kiełbasa chorizo, cukinia, ogórek kiszony, czosnek, bryndza

23zł

 

Deser

Tartaletka z crème brûlée podana z kruszonką pralinkową, mandarynką w formie galaretki i cząstkami flamibirowanymi oraz sosem z białej czekolady i whisky

15zł

 

 

 

 

 

 

—> Godziny otwarcia restauracji w Święta i Sylwestra <---

24 oraz 25 grudnia – restauracja nieczynna
26 grudnia – zapraszamy od godziny 12.00 – rekomendujemy wcześniejszą rezerwację stolików
 
31 grudnia – restauracja czynna do godziny 18.00
1 stycznia – zapraszamy od godziny 13.00 do restauracji
 
Zapraszamy 🙂

pomarańcza – nowa karta sezonowa

Gęsina na św. Marcina

Prawie w całej Europie w dniu św. Marcina z Tours na stołach pojawi się pieczona gęś. W Polsce tradycja ta odrodziła się niedawno. Ba, zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny: 11 listopada obchodzimy wszak Narodowe Święto Niepodległości.

1 listopad – restauracja Willi Poprad nieczynna

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

Poland 100 Best Restaurants w Willi Poprad

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2018 – VIII EDYCJA

Premiera VIII edycji elitarnego Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się w piątkowy wieczór 26 października 2018 r. w Rytrze w Willi Poprad.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2018. Podczas Gali poznamy najlepszą restaurację i karczmę w Polsce.

W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 1141 restauracji. Na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca godne uwagi. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację oraz ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w czterech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce PLUS. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów, 25% oceny inspektorów.

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra,  Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent, Telewizyjny Program Kulinarny Roku, Wydawnictwo Kulinarne Roku.

Gala jest formą podziękowania wszystkim, którzy tworzą i rozwijają scenę gastronomiczną w Polsce. Twórcom listy Poland 100 Best Restaurants zależy na promowaniu miejsc tworzonych z pasją, przy zachowaniu najwyższej jakości. Gala i przewodnik to również świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii w 2018 roku i jednocześnie doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Uwieńczeniem wieczoru będzie 4 daniowa, najsmaczniejsza kolacja tego roku w Polsce. Menu przygotował szef kuchni Willi Poprad Artur Pasoń. Połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków sprawią, że podniebienia nawet najbardziej wymagających gości zostaną w pełni zaspokojone. W menu znajdziemy: PRZYSTAWKA – oscypek podany z biszkoptem z rukoli, wytrawną gruszką sous-vide w czerwonym winie i liśćmi kafiru, okrasą z boczku podegrodzkiego oraz konfiturą z suski sechlońskiej i nutą śliwowicy łąckiej. ZUPA – krem z wędzonych ziemniaków na wywarze z ogonów wołowych podawany z chipsami z czarnego czosnku, tapioką w aromacie suszonych grzybów oraz esencją pietruszkową. DANIE GŁÓWNE – wolno gotowane policzki wołowe podawane z kaszotto gryczanym z kasztanami, kalafiorem romanesco, pudrem z buraka oraz sosem demi-glace warzywnym. DESER -jabłko z gospodarstwa domowego Potońców podane na kruszonce z musem cytrynowym, kremem laskowym oraz nalewką malinową Willi Poprad. Po uroczystym wręczeniu nagród będą dostępne bufety komponowane z produktów regionalnych otaczających malowniczą dolinę Popradu.

Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 została N31 RESTAURANT&BAR z Warszawy a najlepszą karczmą w Polsce został Litworowy Staw z Białki Tatrzańskiej.

VIII edycja Poland 100 Best Restaurants jest pod każdym względem rekordowa.

Czas na liczby:

1141 – restauracji zostało odwiedzonych przez inspektorów

9 046 – ankiet zostało nadesłanych i dostarczonych przez ankieterów z oceną restauracji

19 319 –  SMS wysłali fani dobrej kuchni

14 121 – głosów fani oddali na Facebooku na swoje ulubione restauracje

138 – nagród zostanie rozdanych podczas Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2018

MIEJSCE

Willa Poprad usytuowana jest przy drodze krajowej nr 87, która łączy Nowy Sącz z granicą ze Słowacją w Piwnicznej. Trudno nie zwrócić na nią uwagi, jadąc w stronę Nowego Sącza, czy Piwnicznej – Zdroju.

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniem. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.

Urządzone w rustykalnym, nowoczesnym stylu wnętrza restauracji, jak i sali balowej w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe tworzą malowniczą wiązankę architektury charakterystycznej dla regionów górskich z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi w postaci szklanych witraży i nietuzinkowego, geometrycznego logotypu lokalu.

SALA BALOWA

W budynku znajduje się sala balowa na trzysta miejsc, w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe.

Jej dużym atutem są antresole z wyjściem na balkony widokowe. W centralnym miejscu salę zdobi unikatowy witraż zaprojektowany przez krakowską pracownię. Niepowtarzalny charakter nadają drewniane wykończenia, a na zdobnym parkiecie nogi same zatańczą. Całość dopełniają drewniane stoły i bardzo wygodne krzesła. Awangardowe żyrandole, ręcznie wykonywane przez polską manufakturę, zachwycają kunsztem i rozmiarem, a wyspecjalizowany system klimatyzacji i wentylacji zapewni komfort gościom. Z sali balowej rozciąga się przepiękny widok na rzekę, zalesione tereny oraz ruiny ryterskiego zamku

RESTAURACJA

Największym atutem Willi Poprad jest kuchnia. Restauracja Willi Poprad zachwyca swym kameralnym wnętrzem i pysznym jedzeniem.

Wygodne siedziska i aromatyczna kawa sprawią, że nie będziesz chciał opuszczać tego miejsca. Punktowe oświetlenie nadają romantyczności, co sprawia, że to idealne miejsce na kolację we dwoje.

Kuchnia nawiązuje do okresu międzywojnia, a jednocześnie wykorzystuje najnowsze trendy kulinarne takie jak sous-vide czy slow food – połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków.

Szef kuchni serwuje autorskie dania w niebanalnym połączeniu produktów najwyższej jakości, wiele z nich pochodzi od lokalnych dostawców. W karcie restauracji Willi Poprad znajdują się również dania sezonowe.

Celebracja cudownych chwil z najbliższymi – to zapewnia ta restauracja. Rodzinny obiad, kawa i deser z przyjaciółmi, romantyczna kolacja – tu życie nabiera smaku!

Wyjątkowość kuchni jest wynikiem kulinarnej pasji Szefa Kuchni Willi Poprad – Artura Pasonia.

 

PATRONAT:  Małopolska Organizacja Turystyczna, Klub Szefów Kuchni, Euro-Toques Polska, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

PARTNERZY:   Willa Poprad, ZT Kruszwica, Saska,  Marine Harvest,  Centrum Wina, Luva,  Unilever,  Farutex

 

Dotychczasowi laureaci:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE

2018 – ???

2017 – N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS – WZGÓRZA DYLEWSKIE

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE

2018 – ???

2017 – LITWOROWY STAW – BIAŁKA TATRZAŃSKA

2016 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2015 – NORDOWI MOL – CELBOWO

2014 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2013 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2012 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2011 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

SZEF KUCHNI ROKU

2018 – ???

2017 – Robert Sowa – N31 Restaurant&Bar

2016 – Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa

2015 – Jarosław Walczyk – Restauracja Strefa

2014 – Adam Komar – Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich

2013 – Bartosz Budnik – Restauracja Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

OSOBOWOŚC KULINARNA

2018 – ???

2017 – Robert Skubisz

2016 – Jarosław Walczyk

2015 – Karol Okrasa

2014 – Kurt Scheller

2013 – Robert Sowa

SZEF KUCHNI JUTRA

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik

2016 – Marcin Przybysz

2015 – Tomasz Milewski

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU

2018 – ???

2017 – Monika Ignaciuk

2016 – Tomasz Purol

2015 – Patryk Dziamski

KUCHARZ MŁODY TALENT

2018 – ???

2017 – Paweł Salamon

2016 – Dawid Szkudlarek

2015 – Krzysztof Bielawski

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE

2018 –

2017 – Andrzej Jakomulski

2016 – Michał Kuter

2015 – Grzegorz Labuda

2014 – Joseph Seeletso

2013 – Jarosław Walczyk

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ

2018 –

2017 – Wojciech Harapkiewicz

2016 – Adam Chrząstowski

2015 – Magda Gessler

2014 – Jarosław Walczyk

2013 – Karol Okrasa

NAJLEPSZE TASTING MENU

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik – Wodna Wieża – Pszczyna

2016 – Robert Skubisz – Restauracja Amber Room – Warszawa

2015 – Martin Gimenez Castro – Restauracja Salto – Warszawa

2014 – Rafał Wałęsa – Restauracja Sztuczka – Gdynia

IMPREZA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 –  „GOTUJ Z SERCEM” – KLUB SZEFÓW KUCHNI

2016 – Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent

2015 – L’ART DE LA CUISINE MARTELL – Zamek Ryn

NAJLEPSZY TELEWIZYJNY PROGRAM KULINARNY

2018 – ???

2017 – Polski grill – TVP S.A.

2016 – EWA GOTUJE – Ewa Wachowicz POLASAT Sp. z o.o.

2015 – OKRASA ŁAMIE PRZEPISY – TVP S.A.

2014 – TOP CHEF – TELEWIZJA POLSAT Sp. z o.o.

KSIĄŻKA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 – Tomasz Jakubiak – Z miłości do lokalności

2016 – Rober Sowa – „KROK PO KROKU z Robertem Sową”

2015 – APETYT NA POLSKĘ

DEBIUT ROKU

2018 – ???

2017 – Restauracja Stara Wozownia – Mała Wieś / Restauracja Lwia Brama² – Wrocław

2016 – RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław / Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa

2015 – Restauracja KREW & WODA – Gdynia

2014 – Restauracja Salto – Warszawa

2013 – Restauracja Szeroka № 9 – Toruń

GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN

2018 – ???

2017 – Restauracja Atmosphere – Słupsk

2016 – Restauracja Refektarz Hotel Zamek Ryn

2015 – Wodna Wieża Restauracja Steampunk