Poprad
Aktualności

Aktualności

Gęsina na św. Marcina

Prawie w całej Europie w dniu św. Marcina z Tours na stołach pojawi się pieczona gęś. W Polsce tradycja ta odrodziła się niedawno. Ba, zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny: 11 listopada obchodzimy wszak Narodowe Święto Niepodległości.

1 listopad – restauracja Willi Poprad nieczynna

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

Poland 100 Best Restaurants w Willi Poprad

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2018 – VIII EDYCJA

Premiera VIII edycji elitarnego Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się w piątkowy wieczór 26 października 2018 r. w Rytrze w Willi Poprad.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2018. Podczas Gali poznamy najlepszą restaurację i karczmę w Polsce.

W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 1141 restauracji. Na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca godne uwagi. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację oraz ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w czterech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce PLUS. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów, 25% oceny inspektorów.

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra,  Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent, Telewizyjny Program Kulinarny Roku, Wydawnictwo Kulinarne Roku.

Gala jest formą podziękowania wszystkim, którzy tworzą i rozwijają scenę gastronomiczną w Polsce. Twórcom listy Poland 100 Best Restaurants zależy na promowaniu miejsc tworzonych z pasją, przy zachowaniu najwyższej jakości. Gala i przewodnik to również świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii w 2018 roku i jednocześnie doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Uwieńczeniem wieczoru będzie 4 daniowa, najsmaczniejsza kolacja tego roku w Polsce. Menu przygotował szef kuchni Willi Poprad Artur Pasoń. Połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków sprawią, że podniebienia nawet najbardziej wymagających gości zostaną w pełni zaspokojone. W menu znajdziemy: PRZYSTAWKA – oscypek podany z biszkoptem z rukoli, wytrawną gruszką sous-vide w czerwonym winie i liśćmi kafiru, okrasą z boczku podegrodzkiego oraz konfiturą z suski sechlońskiej i nutą śliwowicy łąckiej. ZUPA – krem z wędzonych ziemniaków na wywarze z ogonów wołowych podawany z chipsami z czarnego czosnku, tapioką w aromacie suszonych grzybów oraz esencją pietruszkową. DANIE GŁÓWNE – wolno gotowane policzki wołowe podawane z kaszotto gryczanym z kasztanami, kalafiorem romanesco, pudrem z buraka oraz sosem demi-glace warzywnym. DESER -jabłko z gospodarstwa domowego Potońców podane na kruszonce z musem cytrynowym, kremem laskowym oraz nalewką malinową Willi Poprad. Po uroczystym wręczeniu nagród będą dostępne bufety komponowane z produktów regionalnych otaczających malowniczą dolinę Popradu.

Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 została N31 RESTAURANT&BAR z Warszawy a najlepszą karczmą w Polsce został Litworowy Staw z Białki Tatrzańskiej.

VIII edycja Poland 100 Best Restaurants jest pod każdym względem rekordowa.

Czas na liczby:

1141 – restauracji zostało odwiedzonych przez inspektorów

9 046 – ankiet zostało nadesłanych i dostarczonych przez ankieterów z oceną restauracji

19 319 –  SMS wysłali fani dobrej kuchni

14 121 – głosów fani oddali na Facebooku na swoje ulubione restauracje

138 – nagród zostanie rozdanych podczas Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2018

MIEJSCE

Willa Poprad usytuowana jest przy drodze krajowej nr 87, która łączy Nowy Sącz z granicą ze Słowacją w Piwnicznej. Trudno nie zwrócić na nią uwagi, jadąc w stronę Nowego Sącza, czy Piwnicznej – Zdroju.

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniem. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.

Urządzone w rustykalnym, nowoczesnym stylu wnętrza restauracji, jak i sali balowej w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe tworzą malowniczą wiązankę architektury charakterystycznej dla regionów górskich z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi w postaci szklanych witraży i nietuzinkowego, geometrycznego logotypu lokalu.

SALA BALOWA

W budynku znajduje się sala balowa na trzysta miejsc, w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe.

Jej dużym atutem są antresole z wyjściem na balkony widokowe. W centralnym miejscu salę zdobi unikatowy witraż zaprojektowany przez krakowską pracownię. Niepowtarzalny charakter nadają drewniane wykończenia, a na zdobnym parkiecie nogi same zatańczą. Całość dopełniają drewniane stoły i bardzo wygodne krzesła. Awangardowe żyrandole, ręcznie wykonywane przez polską manufakturę, zachwycają kunsztem i rozmiarem, a wyspecjalizowany system klimatyzacji i wentylacji zapewni komfort gościom. Z sali balowej rozciąga się przepiękny widok na rzekę, zalesione tereny oraz ruiny ryterskiego zamku

RESTAURACJA

Największym atutem Willi Poprad jest kuchnia. Restauracja Willi Poprad zachwyca swym kameralnym wnętrzem i pysznym jedzeniem.

Wygodne siedziska i aromatyczna kawa sprawią, że nie będziesz chciał opuszczać tego miejsca. Punktowe oświetlenie nadają romantyczności, co sprawia, że to idealne miejsce na kolację we dwoje.

Kuchnia nawiązuje do okresu międzywojnia, a jednocześnie wykorzystuje najnowsze trendy kulinarne takie jak sous-vide czy slow food – połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków.

Szef kuchni serwuje autorskie dania w niebanalnym połączeniu produktów najwyższej jakości, wiele z nich pochodzi od lokalnych dostawców. W karcie restauracji Willi Poprad znajdują się również dania sezonowe.

Celebracja cudownych chwil z najbliższymi – to zapewnia ta restauracja. Rodzinny obiad, kawa i deser z przyjaciółmi, romantyczna kolacja – tu życie nabiera smaku!

Wyjątkowość kuchni jest wynikiem kulinarnej pasji Szefa Kuchni Willi Poprad – Artura Pasonia.

 

PATRONAT:  Małopolska Organizacja Turystyczna, Klub Szefów Kuchni, Euro-Toques Polska, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

PARTNERZY:   Willa Poprad, ZT Kruszwica, Saska,  Marine Harvest,  Centrum Wina, Luva,  Unilever,  Farutex

 

Dotychczasowi laureaci:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE

2018 – ???

2017 – N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS – WZGÓRZA DYLEWSKIE

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE

2018 – ???

2017 – LITWOROWY STAW – BIAŁKA TATRZAŃSKA

2016 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2015 – NORDOWI MOL – CELBOWO

2014 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2013 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2012 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2011 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

SZEF KUCHNI ROKU

2018 – ???

2017 – Robert Sowa – N31 Restaurant&Bar

2016 – Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa

2015 – Jarosław Walczyk – Restauracja Strefa

2014 – Adam Komar – Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich

2013 – Bartosz Budnik – Restauracja Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

OSOBOWOŚC KULINARNA

2018 – ???

2017 – Robert Skubisz

2016 – Jarosław Walczyk

2015 – Karol Okrasa

2014 – Kurt Scheller

2013 – Robert Sowa

SZEF KUCHNI JUTRA

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik

2016 – Marcin Przybysz

2015 – Tomasz Milewski

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU

2018 – ???

2017 – Monika Ignaciuk

2016 – Tomasz Purol

2015 – Patryk Dziamski

KUCHARZ MŁODY TALENT

2018 – ???

2017 – Paweł Salamon

2016 – Dawid Szkudlarek

2015 – Krzysztof Bielawski

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE

2018 –

2017 – Andrzej Jakomulski

2016 – Michał Kuter

2015 – Grzegorz Labuda

2014 – Joseph Seeletso

2013 – Jarosław Walczyk

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ

2018 –

2017 – Wojciech Harapkiewicz

2016 – Adam Chrząstowski

2015 – Magda Gessler

2014 – Jarosław Walczyk

2013 – Karol Okrasa

NAJLEPSZE TASTING MENU

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik – Wodna Wieża – Pszczyna

2016 – Robert Skubisz – Restauracja Amber Room – Warszawa

2015 – Martin Gimenez Castro – Restauracja Salto – Warszawa

2014 – Rafał Wałęsa – Restauracja Sztuczka – Gdynia

IMPREZA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 –  „GOTUJ Z SERCEM” – KLUB SZEFÓW KUCHNI

2016 – Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent

2015 – L’ART DE LA CUISINE MARTELL – Zamek Ryn

NAJLEPSZY TELEWIZYJNY PROGRAM KULINARNY

2018 – ???

2017 – Polski grill – TVP S.A.

2016 – EWA GOTUJE – Ewa Wachowicz POLASAT Sp. z o.o.

2015 – OKRASA ŁAMIE PRZEPISY – TVP S.A.

2014 – TOP CHEF – TELEWIZJA POLSAT Sp. z o.o.

KSIĄŻKA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 – Tomasz Jakubiak – Z miłości do lokalności

2016 – Rober Sowa – „KROK PO KROKU z Robertem Sową”

2015 – APETYT NA POLSKĘ

DEBIUT ROKU

2018 – ???

2017 – Restauracja Stara Wozownia – Mała Wieś / Restauracja Lwia Brama² – Wrocław

2016 – RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław / Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa

2015 – Restauracja KREW & WODA – Gdynia

2014 – Restauracja Salto – Warszawa

2013 – Restauracja Szeroka № 9 – Toruń

GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN

2018 – ???

2017 – Restauracja Atmosphere – Słupsk

2016 – Restauracja Refektarz Hotel Zamek Ryn

2015 – Wodna Wieża Restauracja Steampunk

 

 

 

Sylwester 2018/2019

WILLA POPRAD

Sylwester 2018/2019

 Bal Sylwestrowy w Willi Poprad z… Elvisem Presleyem.
Powróć tego wieczoru do szalonych lat 60. i daj porwać się do tańca!

Bal Sylwestrowy rozpoczynamy specjalną kolacją serwowaną o godzinie 19.00. O Wasze kubki smakowe zadba Szef Kuchni Artur Pasoń, a niezapomniane wrażenia zapewni zespół ENSEMBLE light & music show.

Oferta zawiera:
– Kolację serwowaną składającą się z przystawki, dania głównego oraz deseru
– Zimne przekąski, sałatki, ciasta oraz owoce na stołach
– Dwa dania gorące serwowane podczas wieczoru
– Napoje zimne i gorące bez limitu

 

Drink-Bar: alkohole czyli wódka, wino, piwo oraz wyborne drinki serwowane przez barmanów bez limitu
Wódka serwowana na stoły podczas całego wieczoru bez limitu
– Prosecco-bar ze świeżymi owocami
– Bufet gorący w podgrzewaczach
– Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami
– Bufet słodki i finger-food’y

O północy powitamy Nowego Roku kieliszkiem szampana oraz pokazem Sztucznych Ogni!

Całą noc zaaranżuje zespół ENSEMBLE light & music show, który zapewni widowiskowe show, pokazy taneczne oraz wspaniałą muzykę.

 

 

 

Koszt Nocy Sylwestrowej: 400 zł /od osoby

 

*Uwaga! Willa Poprad będzie nieczynna w dniach 24 oraz 25 wrzesień br.

*Uwaga!

Willa Poprad (cały obiekt) będzie nieczynna w dniach 24 oraz 25 wrzesień br.

Za utrudnienia przepraszamy, a już w środę zapraszamy w normalnych godzinach działania obiektu 🙂

Menu sezonowe – gruszka!

Nowe menu sezonowe – kurki – ZAPRASZAMY!

zagłosuj na nas!

„Kiedy w brzuchu pusto, w głowie groch z kapustą”

Henryk Sienkiewicz

Nie pozwolimy Wam wyjść z pustym brzuchem, naszą pasją jest gotowanie i rozsmakowywanie Was w naszej wspólnej kulinarnej przygodzie!

Do 20 lipca można oddać na nas głos w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants —> http://welcometabs.com/vote/8050

Gorąco zachęcamy do głosowania.

Mamy zaszczyt poinformować, że tegoroczna gala Poland 100 Best Restaurants odbędzie się w Willi Poprad.

BÓB

BOmBOWE DANIA!

NOWE MENU SEZONOWE

Przystawka
Pasta z bobu i białego sera podana z domową bagietką z czosnkiem i suszonymi pomidorami, jabłkiem i piersią z kaczki
17zł

Zupa
Chłodnik z rzodkiewki i botwinki podany z polentą, jajkiem przepiórczym i bobem
13zł

Danie główne
Bób podany z młodymi ziemniakami, kiełbasą chorizo, koperkiem, kwaśną śmietaną oraz grzybami shimeji
27zł

Proziak
Bób, sos pomidorowy, mozzarella, szynka dojrzewająca, bryndza, jajko
21zł

Deser
Bita śmietana z bobem i nutą limonki podana z ciastem francuskim przekładanym kremem waniliowym oraz galaretką z borówki
14zł

Piwo Relaks – produkowane tylko dla Willi Poprad według specjalnej receptury
9zł

Lemoniada ON LEMON pomarańcza
9zł

Smoothie
Szpinak, jabłko, kiwi, banan, miód, woda gazowana
10zł

Czas na truskawki!

Zapraszamy do Willi Poprad na nowe menu sezonowe w którym króluje truskawka!

Nowe menu sezonowe

Przystawka
Wolno Pieczony rostbef podawany z carpaccio z rzodkiewki, espumą szparagową , knedlem w czarnym sezamie , serem halloumi oraz konfiturą z jagody kamczackiej
18zł

Danie główne
Żebro wołowe podawane z topinamburem, sałatą pak choi oraz sosem z jagody kamczackiej
33 zł

Deser
Mus z jagody Kamczackiej podany z aksamitnym kremem oraz kruszonką migdałową
15zł

Proziak
Kwaśna śmietana, jagoda kamczacka, miód, banan, tagliatelle ze szparagów

On Lemon
Naturalna lemoniada o smaku Limonki
9zł

Piwo Relaks – produkowane tylko dla Willi Poprad według specjalnej receptury
9zł

Altana – otwieramy od 28 kwietnia!

Lato nadchodzi ogromnymi krokami! Od 28 kwietnia zapraszamy na weekendowe leżakowanie nad Popradem. Otwieramy sezonową Altanę w której poczęstujemy Cię pysznym proziakiem oraz schłodzonym piwem z regionalnego browaru. Temu nie można się oprzeć…

Czas otwarcia Altany uzależniony jest od pogody. Informujemy, że w dniach 6,13 oraz 20 maja Altana będzie niedostępna z powodu imprez zamkniętych.

 

Nowe Menu Sezonowe – RABARBAR

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Godziny otwarcia restauracji w Wielkanoc

Drodzy Goście, informujemy, że nie pracujemy w Wielki Piątek, Wielką Sobotę oraz pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych.

Zapraszamy Was serdecznie od godziny 12.00 w drugi dzień Świąt – Lany Poniedziałek – obowiązuje rezerwacja stolików 

Walentynki w Willi Poprad

Zapraszamy na specjalne menu walentynkowe od 10 do 14 lutego. Dostępne tylko przy wcześniejszej rezerwacji stolika.

 

MENU WALENTYNKOWE

Przystawka

Warzywa w tempurze podawane z grillowaną piersią z kaczki oraz hummusem z oliwkami i nutą ziół

Zupa

Zupa krem z selera podana z łososiem i jajkiem poszetowym w chrupiącej panierce

Danie główne

Pierś z kurczaka kukurydzianego podana z rozetkami ziemniaczanymi, szparagami i sosem orzechowym

Deser

Mus kokosowy podany z waflem owsianym, sosem truskawkowym oraz gałką lodów o smaku słonego karmelu

Dla każdej pary butelka porzeczkowego wina domowego

Cena 88zł/os

 

 

Zimowe menu sezonowe!

Przystawka

Pstrąg wędzony podawany z marynowanymi grzybami, musem z papryki oraz ptysiem nadzianym pastą z jajek i cebuli czerwonej – 19 zł

Sałatka

Sałatka z duszonych warzyw korzeniowych w aromacie rozmarynu, oleju sezamowego podana z grillowaną piersią z perliczki, chipsem z szynki dojrzewającej oraz sosem szafranowym – 27 zł

Zupa

Zupa serowo-cebulowa podana z cieciorką, chlebem żytnim oraz chipsem z borowika stepowego -12 zł

Danie Główne

Delikatna golonka w aromacie z piwa podana z puree ziemniaczano-brokułowym, kapustą zasmażaną po staropolsku oraz sosem chrzanowym – 32 zł

Proziak

kiełbasa, por, ogórek kiszony, czosnek, bryndza – 20 zł

Deser

Jabłko z gorącym sosem waniliowym podane z parfait cytrynowym oraz kremem kasztanowym – 14 zł

 

Restauracja Willa Poprad – nagrody

Radosne Kolędowanie w Willi Poprad

Serdecznie zapraszamy na RADOSNE KOLĘDOWANIE w Willi Poprad

7 stycznia od godziny 14.00. Wstęp wolny

Certyfikat najwyższej jakości

Świąteczne i noworoczne godziny otwarcia Willi Poprad

24 oraz 25 grudnia (Wigilia, 1 dzień Świąt) – restauracja nieczynna
26 grudnia ( 2 dzień Świąt) – restauracja czynna od 12.00 do 22.00

31 grudnia ( Sylwester) – restauracja czynna od 9.00 do 18.00
1 stycznia (Nowy Rok) – restauracja czynna od 12.00 do 22.00

Zapraszamy!

Wina z Winnicy Fritz oraz piwo jasne RELAKS – nowości!

Tylko w restauracji Willi Poprad wina z Winnica Fritz 

W swojej ofercie mamy białe wino Aureus oraz czerwone Purpureus z sądeckiej, regionalnej winiarni Ryszarda Fryca.

Białe AUREUS – Niepowtarzalny kupaż 4 szczepów; Seyval Blanc, Johaniter, Muskat Odesski i Solaris dojrzewających w unikatowym siedlisku na stokach Paściej Góry koło Nowego Sącza. Zapach owocowo-kwiatowy z nutami jaśminu, akacji i konwalii. W ustach świeże i rześkie z akcentami owoców cytrusowych, w głębi czają się nuty gruszy, renklody i brzoskwini. Wino o złocistej barwie, harmonijnym bukiecie, lekko mineralne i dobrze zrównoważone. Polecane do jasnych przystawek, lekkich sałatek, makaronów, ryb,drobiu, owoców morza i dań piknikowych, oraz dań orientalnych.

Czerwone PURPUREUS – Wyjątkowy kupaż 3 szczepów; Regent, Rondo, Cabernet Cortis, dojrzewających w unikatowym siedlisku na stokach Paściej Góry koło Nowego Sącza. Nos otwiera się na owocowy bukiet i wypełnia dominacją maliny, czarnej porzeczki i czereśni.Usta zaskakuje złożony smak leśnych jagód, wiśni, suszonej śliwki, oraz gorzkiej czekolady.Wino intensywnie czerwone z nutami pieprzu,czerwonej papryki oraz słodkim posmakiem wanilii. Pikantna młodość okiełznana leżakowaniem w dębowych beczkach, tam wino nabrało głębi, korzennych subtelności oraz aksamitnych tanin. Uniwersalne kulinarnie i rekomendowane do czerwonych mięs: jagnięciny, wołowiny, dziczyzny, także kaczek i gęsi, potraw z grilla oraz wyrazistych w smaku serów.

Czy mamy wśród Was piwoszy, fanów jasnego piwa? 🍻

Piwo jasne RELAKS już dostępne w restauracji. Cena 9 zł. Nie ma kaucji za butelki więc można wziąć również do domu 🍺 😍 Piwo warzone w Bytowie na specjalne zamówienie restauracji Willi Poprad. 

Nowe menu sezonowe – pomarańcza <3

Przystawka

Ser pleśniowy brie podany z musem z czarnych oliwek, pieczonym burakiem oraz żelką i piaskiem pomarańczowym – 14 zł

Sałatka

Grillowany indyk podany z pomarańczą, granatem, orzeszkami ziemnymi, chrupiącym serem i jogurtem – 22 zł

Zupa

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru podany z chipsami z ziemniaka truflowego, jabłka i kwaśną śmietaną – 13 zł

Danie Główne

Grillowany łosoś marynowany w skórce pomarańczy podany na puree z groszku zielonego, czarnym ryżu, pudrem z buraka oraz sosem pomarańczowym – 37 zł

Deser

Pomarańczowa półkula na kruchym ciastku podana z biszkoptem marchewkowym, bitą śmietaną z nutą imbiru, wafelkiem z płatków oraz pianą pomarańczową – 15 zł

Proziak

pomarańcza, mozzarella, awokado, indyk, orzech włoski – 23 zł

3 widelce dla Willi Poprad

Z wielką przyjemnością informujemy, że restauracja Willa Poprad znalazła się w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce. Poland 100 Best Restaurants to przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce. Jest on prestiżowym, pierwszym i jedynym w skali kraju projektem o takim zasięgu i formule. Nagrody dla restauracji i karczm były przyznawane 20 października w Warszawie, w trzech grupach: AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce. Najlepsze z najlepszych restauracji zostały sklasyfikowane w grupie GRAND AWARD – 3 widelce plus.

Osiągnęliśmy aż 3 widelce! Restauracja została otwarta ponad rok temu a już możemy cieszyć się tak wielkim wyróżnieniem i sukcesem. Bardzo dziękujemy za uznanie i ….. bo to dzięki Wam, naszym Gościom znaleźliśmy się w tym miejscu i chcemy piąć się jeszcze dalej i doskonalić dla Was!
Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.
Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji. #poland100bestrestaurant

Gęsina na św. Marcina – nowe menu sezonowe

Restauracja nieczynna 1 i 11 listopada

Drodzy Goście!

 

Informujemy, że restauracja będzie nieczynna 1 i 11 listopada.

Menu sezonowe – dynia

Nowe menu sezonowe – malina

Koncert charytatywny dla Tomka Brzeskiego – 24 sierpień 2017

Bilety do nabycia w restauracji Willi Poprad oraz Urzędzie Gminy RYTRO – zapraszamy!

Borówkowa sezonówka <3 SPRAWDŹ!

Menu sezonowe

Zupa
Chłodnik z borówek i suski sechlońskiej z chrupiącym jabłkiem, jogurtem i nutą mięty
13zł

Sałatka
Wybór sałat, płatki migdałów, łosoś wędzony, borówka, tofu z grilla
21zł

Danie główne
Rolada z królika owinięta w szynkę dojrzewającą podana z pasternakiem, sałatą rzymską i sosem borówkowym
34zł

Deser
Pudding z nasion z chia podany z borówką, kremem cytrynowym i kruszonką
14zł

Proziak
Borówka, mascarpone, śmietana, czekolada, szpinak
22zł

Nowe menu sezonowe od soboty 22.07.2017

Zapraszamy serdecznie na nowe menu sezonowe, w której będzie królowała BORÓWKA.

Od jutra dostępne w restauracji Willi Poprad

Zapisz

Nowa karta sezonowa z TRUSKAWKĄ

NOWA KARTA SEZONOWA 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

SAŁATKA 19 zł
Truskawka,wybór sałat, orzeszki ziemne,arbuz, kozi ser, ciasto filo, roszponka

ZUPA 13 zł
Chłodnik z truskawek z miętą,imbirem podany z bryndzą i polentą

DANIE GŁÓWNE 25 zł
Pierś z indyka podana ze szpinakiem, ryżem jaśminowym, truskawkami z chilli i balsamico

DESER 13 zł
Ciastko w dwóch kolorach z musem z truskawek i syropem migdałowym

Ponadto sezonowo dostępne SOKI MAURERA 100% oraz WINO RÓŻOWE GRENACHE

Altanka Willi Poprad – już otwarta!

ALTANKA SEZONOWA

„Oddajemy Ci do użytku Altanę Willi Poprad w której możesz rozsmakować się w specjalnym menu z grilla oraz pysznym piwie z najlepszych browarów. Chcemy powrócić do tradycji dwudziestolecia międzywojennego w którym wolny czas spędzało się w gronie najbliższych, nad brzegiem rzeki wśród naszej pięknej, polskiej przyrody. Nich leżakowanie i biesiadowanie nad Popradem u stóp ruin zamku ryterskiego stanie się dla nas codziennością”

Zapraszamy serdecznie do nowo powstałej ALTANKI Willi Poprad Otwarta w każdy weekend.*

Nad brzegiem Popradu masa leżaków do Waszej dyspozycji. Zapraszamy również Wasze zwierzaki, możesz usiąść ze swoim czworonożnym przyjacielem na tarasie Altany.

 

*Wyjątkowo Altanka będzie zamknięty w niedzielę (21.05.2017)

 

Zapisz

Nowa karta sezonowa

Od 22 kwietnia mamy dla Państwa nową kartę sezonową w której królują SZPARAGI.

Zapraszamy serdecznie!

 

menu szparagi

Życzenia Świąteczne | nowe menu | informacje

Kochani!

Pragniemy poinformować, że restauracja będzie nieczynna od 14 do 17 kwietnia.

Po Świętach zapraszamy Was na nowe, odświeżone menu restauracyjne. Od 22 kwietnia rusza również wkładka sezonowa, a będą w niej królowały SZPARAGI.

Życzymy Wam na ten Świąteczny czas dużo uśmiechu i mile spędzonego czasu wśród bliskich.

 

 

wila poprad zyczenia

Zapisz

Maskowy Bal Karnawałowy w Willi Poprad u stóp Zamku Ryterskiego!

 

Szanowni Państwo!

Zapraszamy na Maskowy Bal Karnawałowy który odbędzie się 25 lutego 2017 r 

Niech ta noc stanie się magiczna,

a głównym jej atrybutem będzie… MASKA 

Wszystkie Panie otrzymają maski weneckie, które zapewnią nutkę tajemniczości 

Imprezę poprowadzi  Marcin Walkowicz,

a zagra dla Państwa zespół muzyczny SOLTON BAND

Serdecznie zapraszamy 

bal facebook

Oferta specjalna na Bal Karnawałowy z pobytem dla dwóch osób.

Pokój ekonomiczny 160zł/ doba

Pokój komfort 200zł/doba

W cenie noclegu:

 śniadanie, miejsce parkingowe, możliwość przedłużenia doby hotelowej, oraz dodatkowy rabat 10% w restauracji na a’la Carte

 

W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt  tel. 18 440 02 11 lub 501 513 400,
e-mail:  
biuro@willapoprad.pl

Romantyczna Kolacja Walentynkowa z muzyką na żywo w Willi Poprad

Szanowni Państwo!

zapraszamy serdecznie na niezapomniana kolację

w dzień Świętego Walentego

w Willi Poprad, u stóp Zamku Ryterskiego nad Popradem.

walentynki facebook

Specjalna oferta na Walentynki z pobytem dla dwóch osób.

Pokój ekonomiczny 160zł/ doba

Pokój komfort 200zł/doba

W cenie noclegu:

 śniadanie, miejsce parkingowe, możliwość przedłużenia doby hotelowej, oraz dodatkowy rabat 10% w restauracji na a’la Carte

 

W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt  tel. 18 440 02 11 lub 501 513 400,
e-mail:  
biuro@willapoprad.pl

 

Zapisz

Nowe menu zimowe <3

Nowe zimowe i rozgrzewające menu w Willi Poprad! Zapraszamy już od 14 stycznia na nową kartę sezonową:

PRZYSTAWKA
Tatar z polędwicy z jelenia podawany z kiszoną kapustą z Charsznicy, cebulą, marynowanym burakiem i prażonymi orzechami laskowymi 26zł

ZUPA
Rozgrzewająca kwaśnica Lachów sądeckich podawana z aromatycznymi warzywami korzennymi i żeberkiem 12zł

SAŁATKA
Kiszona kapusta z Charsznicy, rukola, czerwona cebula, kumin, suszone pomidory , sos z chili podane z polędwiczką wieprzową 19zł

DANIE GŁÓWNE
Pieczona golonka podawana z puree ziemniaczano – chrzanowym, zasmażaną kapustą z cebulą i sosem wołowym 28zł

DESER
Parfait pomarańczowe podawane z makową kruszonka i ciepłym sosem z białej czekolady i szafranu 11zł

Napoje zimowe

Herbata rozgrzewająca 7 zł
Herbata z konfiturą jagodową, brzoskwiniową lub truskawkową 7zł
Kawa z cynamonem 10 zł
Piwo grzane (imbir, kardamon, goździki, pomarańcza,cynamon) 4zł
Wino grzane (pomarańcza, goździki, cynamon, miód) 9 zł

zimowe-przyprawy

Ferie zimowe w Willi Poprad

Ferie zimowe w Willi Poprad  w bezpośrednim sąsiedztwie stoku narciarskiego „Ryterski Raj”to doskonała propozycja dla osób które chcą wypocząć w klimatycznej okolicy. Piękno  Doliny Popradu otulonej śniegiem to najlepsza rekomendacja na zimowy wypoczynek dla Ciebie i twojej rodziny.

Niepowtarzalny smak tradycyjnej kuchni naszego regionu z nutą nowoczesności, oraz nasz profesjonalny personel sprawią że czas spędzony w Willi Poprad będzie wyjątkowy i niezapomniany.

   Czekamy na Państwa !

ferie-2016-gotowe

Oferta obejmuje:

  • Noclegi w komfortowym pokoju
  • 5 dni / 4 noclegi / dla 2 osób w pokoju 2 osobowym
  • Śniadania w formie bufetu
  • 4 Obiadokolacje
  • Specjalne menu dla dzieci
  • Bezpłatny parking monitorowany
  • Wifi na całym obiekcie
  • Promocyjne karnety na stok narciarski /RryterSki Raj/
  • Zniżki na wypożyczalnie sprzętu narciarskiego
  • Do dyspozycji pokój zabaw dla dzieci
  • Do dyspozycji sanki i jabłuszka dla dzieci

 

Pobyt rozpoczyna się obiadokolacją w dniu przyjazdu i kończy śniadaniem w dniu wyjazdu.

Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 14:00 a kończy o godzinie 12:00 dnia następnego.

Cena pakietu nie łączy się z dodatkowymi promocjami i rabatami.

Oferta przygotowana została dla gości indywidualnych.

Oferta obowiązuje w terminie od 09.01.2017r – 05.13.2017r

 

Dopłata za  pobyt dziecka w wieku 4 do 10 lat – 450,00pln

Dzieci w  wieku od 0 do 3 lat – bezpłatny nocleg