Poprad
Aktualności

Aktualności

Menu sezonowe – borowik


Przystawka
Kaszotto z borowikami, serem Szafir z polskiej mleczarni Spomlek, czosnkiem, rozmarynem, musem z  batata i curry oraz szynką prosciutto crudo
21 zł
Zupa
Aksamitny krem z borowików podany z sezamowym ptysiem nadzianym musem ziołowym, szczawiem krwistym oraz mini kukurydzą
17zł
Danie główne
Grillowany antrykot podany z puree ziemniaczanym z tymiankiem, pieczonym burakiem, karczochami oraz sosem pieprzowym z borowikami
39zł
Proziak
Borowiki, czosnek, pietruszka, chili, karmelizowana czerwona cebula, pancetta
25zł
Deser
Ciasto miodowe z przyprawami korzennymi przekładane kremem waniliowym, galaretką morelową, lemon curd oraz morele duszone w białym winie
16 zł
Soki wyciskane
0,3l  12 zł
owocowe- pomarańcz lub grejpfrut
owocowo-warzywny -burak, jabłko, szpinak, kiwi
warzywny-seler naciowy,pomidor, bazylia, sól morska 

Piwo Relax  11zł
Piwo Relax melonowe 12zł

Piesze szlaki turystyczne

Rytro jest punktem wypadowym w Pasmo Radziejowej (w kierunku zachodnim) i w Pasmo Jaworzyny Krynickiej (w kierunku wschodnim).

szlak turystyczny czerwony

Radziejowa – Wielki Rogacz – Kordowiec – Rytro – Schronisko Cyrla – Hala Pisana – Schronisko PTTK na Hali Łabowskiej (Główny Szlak Beskidzki)

szlak turystyczny niebieski

 Rytro – Wdżary Wyżne – Schronisko PTTK na Przehybie – Szczawnica

szlak turystyczny żółty

 (gminny) Rytro – dojście do szlaku …

szlak turystyczny zielony

… z Przysietnicy do szlaku …

szlak turystyczny niebieski

 … na Prehybę



Menu sezonowe – borówka

Przystawka

 Pasztet z gęsich wątróbek na chałce podegrodzkiej z makiem, serem cheddar podany z konfiturą z borówek i whisky oraz rukolą i olejem z lnianki[1]

18 zł

Zupa

Chłodnik z borówek, mleka kokosowego, syropu z agawy podany z tofu, jogurtem, nasionami konopi oraz płatkami jaglanymi

15zł

Danie główne

Pierogi drożdżowe z nadzieniem widocznym na talerzu, czyli karmelizowane borówki z nutą mięty  podane z twarogiem wędzonym, arbuzem, chipsami z gruszki oraz sosem z kwaśnej śmietany

27 zł

Deser

Ciastko kakaowe przekładane galaretką z borówkami, musem borówko-czekoladowym oraz pałeczkami migdałowymi z nutą limonki

16 zł

Proziak

Borówka, mascarpone, biała czekolada, skórka z cytryny

24 zł

Soki wyciskane

Owocowy: pomarańcz lub grejpfrut

Owocowo-warzywny: burak, jabłko, szpinak, kiwi

Warzywny: seler naciowy, pomidor bazylia, sól morska

0,3l  12 zł

Koktajl borówkowy

borówki, banan, jogurt, miód

                                                                                                                                           13zł

Piwo Relax

11zł

Piwo Relax melonowe

12zł


[1] Olej z lnianki (zwany rydzowym), to olej tłoczony z nasion lnicznika siewnego, w 2009 roku został wpisany do unijnego rejestru „Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności”.

ZAGŁOSUJ! – Poland 100 Best Restaurants

Głosowanie na obiekt Willa Poprad w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants <3

Aby oddać głos na ten obiekt wyślij SMS o treści:

P100.306 na numer 72068 koszt 2,46 zł z VAT

Kochani jeśli jesteście zadowoleni z tego co robimy prosimy o Was głos 😘

Menu Sezonowe – Kalafior

Menu Sezonowe – truskawka

Zapraszamy od soboty 8 czerwca na nowe menu sezonowe. W roli głównej truskawka!

MENU SEZONOWE

Sałatka

Wędzony rostbef na zimno, ser koryciński z czarnuszką, szpinak, sałata masłowa, słonecznik oraz truskawki z kwaśną śmietaną i sosem balsamicznym

25 zł

Danie główne

Pierś z kurczaka ekologicznego podana z pepitkami z cieciorki i kukurydzy, spaghetti z cukinii oraz truskawkami z nutą prosecco

31 zł

Deser

Plastry ciasta półkruchego z nadzieniem tiramisu podane z kruszonką szpinakową, galaretką truskawkową oraz świeżymi truskawkami z nutą mięty

17 zł

Mojito from mountains strawberry                                                 
rum, syrop cukrowy, limonka, mięta, truskawka                                          

19zł

  13 zł ( bezalkoholowe)

Koktajl truskawkowy                                                                                               truskawki, jabłko, mięta, jogurt, maślanka, mleko                           

13zł

Piwo Relaks     

11zł

Piwo Relaks Melonowe                                                                                                          

12zł             

Vaša oslava ušitá na mieru!

Villa Poprad je čarovné miesto uprostred zelenej scenérie, kde môžete sláviť tie najkrajšie chvíle Vášho života 🎊💞

Poskytujeme komplexnú organizáciu svadieb a príležitostných podujatí, ktoré splnia všetky sny našich hostí. Disponujeme priestrannou tanečnou sálou pre 300 osôb. Hlavnou výhodou sú terasy s výstupom na vyhliadkové balkóny. V strede sály je umiestnená jedinečná vitráž, ktorá bola navrhnutá v štúdiu v Krakove. Príjemnú atmosféru navodzujú drevené prvky a Vaše nohy budú samé tancovať na zdobenom parkete. Sála je zariadená obdĺžnikovými alebo okrúhlymi drevenými stolmi. Výzdoba je z čerstvých kvetov, atmosféru navodia sviečky a porcelánový riad, celok dopĺňajú veľmi pohodlné drevené stoličky. Ručne zdobené avantgardné lustre vyrobené poľským remeselníkom dotvárajú celok, pritiahnu Vašu pozornosť svojim remeselným spracovaním a okázalosťou. Pohodlie a komfort zabezpečuje hosťom špeciálny systém klimatizácie a vetrania. Z tanečnej sály je krásny výhľad na rieku, zalesnené pozemky a zrúcaniny hradu Ryterski. Malebné terény Popradskej doliny môžete obdivovať z veľkých terás, ako aj z prechádzok po promenáde.

Našu starostlivosť venujeme aj najmladším hosťom Villa Poprad, pre ktorých je pripravená herňa. Najnáročnejších gurmánov potešia bohaté bufety, sladký stôl s čokoládovou fontánou a miestne vidiecke špeciality. Náš individuálny prístup ku každému hosťovi a kreativita šéfkuchára vytvoria perfektné menu na každú príležitosť. Počas celej oslavy majú novomanželia k dispozícii exkluzívny apartmán s výhľadom na rieku Poprad. Na prvé výročie Vašej svadby pozývame na špeciálnu večeru.

Vaša oslava ušitá na mieru! 🎀💖

Pri vlastnom zabezpečení alkoholu – neúčtujeme poplatok za korkovné!

Menu sezonowe – Szparagi


PRZYSTAWKA
Terrina z łososiem wędzonym, szparagami i ekologicznym serkiem twarogowym podana z sosem holenderskim oraz grzanką z masłem szczypiorkowym
18zł   
ZUPA
Krem ze szparagów podany z młodymi ziemniakami, chipsem z boczku, prażonymi migdałami oraz piżmianem jadalnym
15zł
DANIE GŁÓWNE
Roladka z indyka nadziewana zielonymi szparagami, podana z risotto z żółtym curry oraz musem z białego szparaga i chili
29zł
PROZIAK
Szparagi, ser kozi, czerwona cebula, rukola, pieczarka
23zł
DESER
Beza migdałowa podana z kremami z białego i zielonego szparaga z dodatkiem mięty, limonki oraz świeżych truskawek
15zł
LEMONIADA SMAKOWA
6 zł
WINO
Białe wytrawne – Boujong – Riesling Brauneberger 2017
14 zł – 120 ml
96 zł – butelka 0,75l
PIWO
Relaks Melonowe
12 zł


Menu sezonowe – botwinka

Zamek w Rytrze

Odrestaurowane ruiny średniowiecznego zamku na wzgórzu urzekają pięknymi widokami na Dolinę Popradu!

Po wielu latach niszczenia i zarastania ruin zamku w Rytrze nastały dla niego lepsze czasy. Od jesieni 2017 roku trwała odbudowa zabytku.

Mury oraz baszta zostały podniesione o 2 metry, a dziedziniec przywrócony do pierwotnego poziomu, czyli znacznie obniżony. Na fragmencie muru została utworzona część spacerowa, tak aby można było podziwiać piękny widok na Dolinę Popradu.

Pierwsza wzmianka o zamku pochodzi z 1244 roku, pojawiła się w kronikach Jana Długosza. Najstarsza wersja zamku to prawdopodobnie stróżą z wieżą i małym zameczkiem, które otoczone była murami. Największy rozwój i czasy świetności zamku przypadają na okres od XIV do XVI wieku. Obok funkcji obronnych oraz gospodarczych zamek spełniał także funkcje reprezentacyjne.

Nowa karta główna

Kochani po ostatnim roku pracy, 3 widelcach 🍴🍴🍴 w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants oraz rekomendacji 👑 Gault&Millau Polska postanowiliśmy jak co roku zaprezentować Wam nowe smaki w menu głównym. Już od 8 marca możecie kosztować całkiem nowych potraw i tych Waszych ulubionych w odmienionym wydaniu … Zapraszamy!

Restauracja nieczynna w dniach 6 i 7 marca 2019 r.

Drodzy Goście❗️

Zmieniamy się dla Was – czas na nowe menu główne – będziemy pracować nad nim 6 i 7 marca – w tych dniach restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy już od 8 marca na nowości!

Kolacja Walentynkowa – 2019

Wyjątkowa KOLACJA WALENTYNKOWA w klubie Rytro Retro z muzyką na żywo 😍

Wszystkie zakochane pary 💏 zapraszamy na kolację WALENTYNKOWĄ z autorskim i niepowtarzalnym menu przygotowanym na ten wieczór przez Szefa Kuchni Artur Pasoń. Miejscem wyjątkowej kolacji będzie klimatyczny klub Rytro Retro, a o atmosferę zadba swoim wokalem Tomasz z Akustyczni Band.

Zaczynamy o godzinie 18.00 w dniu 14 lutego 👍 Obowiązkowo zarezerwuj miejsce i zrób niespodziankę swojej drugiej połówce !

telefonicznie: 18 44 002 11
e-mailowo: biuro@willapoprad.com

Menu:

Przystawka
Pieczony rostbef podany z musztardą gruszkową, rukolą, hummusem z buraka oraz grzanką z solą morską i rozmarynem

Zupa
Zupa krem z zielonego groszku podana z łososiem, jajkiem przepiórczym i szparagiem

Danie główne
Pierś z kaczki podana na puree z selera, konfiturą z czerwonej kapusty i porzeczki oraz sosem jabłkowym z nutą żubrówki

Deser

Mus z białej czekolady podany z galaretką malinową, biszkoptem migdałowym, kruszonką z bezy, tapioką w aromacie syropu migdałowego oraz sosem malinowym

Dla każdej pary lampka wina białego lub czerwonego – do wyboru 🙂

Cena: 95 złotych od osoby

*Kochani! Menu Walentynkowe jest serwowane tylko w klubie, wcześniejsza rezerwacja obowiązkowa.

Jesteśmy ECO!

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniami. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.
 
Willa Poprad jest budynkiem pasywnym. Ciepło czerpie z powietrza – dzięki pompom ciepła, które należą do najbardziej efektywnych i ekologicznych systemów ogrzewania budynków i przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Niezależnie od pory roku wykorzystują one energię słoneczną zgromadzoną w powietrzu. Prąd z energii słonecznej zapewnia instalacja fotowoltaiczna, która również zalicza się do odnawialnych źródeł energii – jesteśmy ECO! ☘️
 
Niedawno również powstała stacja ładowania dla samochodów elektrycznych !

menu zimowe

 

Przystawka

Polędwica z dzika podana z sufletem z sera gruyere, duszoną brukwią oraz sosem z suski sechlońskiej

23zł

Sałatka na ciepło

Ziemniaki podane z jajkiem, burakiem chioggia, sałatą rzymską, szalotką, szynką dojrzewającą oraz masłem czosnkowym

20 zł

Zupa

Rozgrzewająca zupa warzywna gotowana na rosole według mistrza Czerneckiego podana z makaronem soba, grzybami mun oraz pulpecikami cielęcymi

13zł

Danie główne

Pieczona golonka podana z ziemniakami gratin, kapustą kiszoną z chorizo i pastą z papryki, chipsem z ziemniaka i siana i sosem miodowo-musztardowym

33zł

*Do dania polecamy Piwo Grimbergen Double                                                                                              12zł

 

Proziak

Kiełbasa chorizo, cukinia, ogórek kiszony, czosnek, bryndza

23zł

 

Deser

Tartaletka z crème brûlée podana z kruszonką pralinkową, mandarynką w formie galaretki i cząstkami flamibirowanymi oraz sosem z białej czekolady i whisky

15zł

 

 

 

 

 

 

—> Godziny otwarcia restauracji w Święta i Sylwestra <---

24 oraz 25 grudnia – restauracja nieczynna
26 grudnia – zapraszamy od godziny 12.00 – rekomendujemy wcześniejszą rezerwację stolików
 
31 grudnia – restauracja czynna do godziny 18.00
1 stycznia – zapraszamy od godziny 13.00 do restauracji
 
Zapraszamy 🙂

pomarańcza – nowa karta sezonowa

Gęsina na św. Marcina

Prawie w całej Europie w dniu św. Marcina z Tours na stołach pojawi się pieczona gęś. W Polsce tradycja ta odrodziła się niedawno. Ba, zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny: 11 listopada obchodzimy wszak Narodowe Święto Niepodległości.

1 listopad – restauracja Willi Poprad nieczynna

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

***Drodzy Goście – w związku z Galą Poland 100 Best Restaurants – restauracji Willi Poprad w dniu 26 października będzie czynna do 18.00***

Poland 100 Best Restaurants w Willi Poprad

POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2018 – VIII EDYCJA

Premiera VIII edycji elitarnego Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się w piątkowy wieczór 26 października 2018 r. w Rytrze w Willi Poprad.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2018. Podczas Gali poznamy najlepszą restaurację i karczmę w Polsce.

W tym roku przeszkoleni, anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 1141 restauracji. Na listę 100 najlepszych restauracji trafiły miejsca godne uwagi. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację oraz ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody będą przyznawane w czterech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce, GRAND AWARD – 3 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce PLUS. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów, 25% oceny inspektorów.

Podczas Gali przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Szef Kuchni Jutra,  Kucharz Odkrycie Roku, Kucharz Młody Talent, Telewizyjny Program Kulinarny Roku, Wydawnictwo Kulinarne Roku.

Gala jest formą podziękowania wszystkim, którzy tworzą i rozwijają scenę gastronomiczną w Polsce. Twórcom listy Poland 100 Best Restaurants zależy na promowaniu miejsc tworzonych z pasją, przy zachowaniu najwyższej jakości. Gala i przewodnik to również świetne podsumowanie tego, co dobrego wydarzyło się w polskiej gastronomii w 2018 roku i jednocześnie doskonały impuls do dalszego rozwoju branży restauracyjnej.

Uwieńczeniem wieczoru będzie 4 daniowa, najsmaczniejsza kolacja tego roku w Polsce. Menu przygotował szef kuchni Willi Poprad Artur Pasoń. Połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków sprawią, że podniebienia nawet najbardziej wymagających gości zostaną w pełni zaspokojone. W menu znajdziemy: PRZYSTAWKA – oscypek podany z biszkoptem z rukoli, wytrawną gruszką sous-vide w czerwonym winie i liśćmi kafiru, okrasą z boczku podegrodzkiego oraz konfiturą z suski sechlońskiej i nutą śliwowicy łąckiej. ZUPA – krem z wędzonych ziemniaków na wywarze z ogonów wołowych podawany z chipsami z czarnego czosnku, tapioką w aromacie suszonych grzybów oraz esencją pietruszkową. DANIE GŁÓWNE – wolno gotowane policzki wołowe podawane z kaszotto gryczanym z kasztanami, kalafiorem romanesco, pudrem z buraka oraz sosem demi-glace warzywnym. DESER -jabłko z gospodarstwa domowego Potońców podane na kruszonce z musem cytrynowym, kremem laskowym oraz nalewką malinową Willi Poprad. Po uroczystym wręczeniu nagród będą dostępne bufety komponowane z produktów regionalnych otaczających malowniczą dolinę Popradu.

Najlepszą restauracją w Polsce w 2017 została N31 RESTAURANT&BAR z Warszawy a najlepszą karczmą w Polsce został Litworowy Staw z Białki Tatrzańskiej.

VIII edycja Poland 100 Best Restaurants jest pod każdym względem rekordowa.

Czas na liczby:

1141 – restauracji zostało odwiedzonych przez inspektorów

9 046 – ankiet zostało nadesłanych i dostarczonych przez ankieterów z oceną restauracji

19 319 –  SMS wysłali fani dobrej kuchni

14 121 – głosów fani oddali na Facebooku na swoje ulubione restauracje

138 – nagród zostanie rozdanych podczas Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2018

MIEJSCE

Willa Poprad usytuowana jest przy drodze krajowej nr 87, która łączy Nowy Sącz z granicą ze Słowacją w Piwnicznej. Trudno nie zwrócić na nią uwagi, jadąc w stronę Nowego Sącza, czy Piwnicznej – Zdroju.

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniem. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.

Urządzone w rustykalnym, nowoczesnym stylu wnętrza restauracji, jak i sali balowej w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe tworzą malowniczą wiązankę architektury charakterystycznej dla regionów górskich z nowoczesnymi rozwiązaniami architektonicznymi w postaci szklanych witraży i nietuzinkowego, geometrycznego logotypu lokalu.

SALA BALOWA

W budynku znajduje się sala balowa na trzysta miejsc, w której mogą odbywać się różnorodne imprezy, konferencje, eventy, przyjęcia weselne i okolicznościowe.

Jej dużym atutem są antresole z wyjściem na balkony widokowe. W centralnym miejscu salę zdobi unikatowy witraż zaprojektowany przez krakowską pracownię. Niepowtarzalny charakter nadają drewniane wykończenia, a na zdobnym parkiecie nogi same zatańczą. Całość dopełniają drewniane stoły i bardzo wygodne krzesła. Awangardowe żyrandole, ręcznie wykonywane przez polską manufakturę, zachwycają kunsztem i rozmiarem, a wyspecjalizowany system klimatyzacji i wentylacji zapewni komfort gościom. Z sali balowej rozciąga się przepiękny widok na rzekę, zalesione tereny oraz ruiny ryterskiego zamku

RESTAURACJA

Największym atutem Willi Poprad jest kuchnia. Restauracja Willi Poprad zachwyca swym kameralnym wnętrzem i pysznym jedzeniem.

Wygodne siedziska i aromatyczna kawa sprawią, że nie będziesz chciał opuszczać tego miejsca. Punktowe oświetlenie nadają romantyczności, co sprawia, że to idealne miejsce na kolację we dwoje.

Kuchnia nawiązuje do okresu międzywojnia, a jednocześnie wykorzystuje najnowsze trendy kulinarne takie jak sous-vide czy slow food – połączenie tradycji i nowoczesności z wykorzystaniem lokalnych smaków.

Szef kuchni serwuje autorskie dania w niebanalnym połączeniu produktów najwyższej jakości, wiele z nich pochodzi od lokalnych dostawców. W karcie restauracji Willi Poprad znajdują się również dania sezonowe.

Celebracja cudownych chwil z najbliższymi – to zapewnia ta restauracja. Rodzinny obiad, kawa i deser z przyjaciółmi, romantyczna kolacja – tu życie nabiera smaku!

Wyjątkowość kuchni jest wynikiem kulinarnej pasji Szefa Kuchni Willi Poprad – Artura Pasonia.

 

PATRONAT:  Małopolska Organizacja Turystyczna, Klub Szefów Kuchni, Euro-Toques Polska, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

PARTNERZY:   Willa Poprad, ZT Kruszwica, Saska,  Marine Harvest,  Centrum Wina, Luva,  Unilever,  Farutex

 

Dotychczasowi laureaci:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE

2018 – ???

2017 – N31 RESTAURANT&BAR – WARSZAWA

2016 – AMBER ROOM – WARSZAWA

2015 – RESTAURACJA STREFA – WARSZAWA

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS – WZGÓRZA DYLEWSKIE

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 – WARSZAWA

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE

2018 – ???

2017 – LITWOROWY STAW – BIAŁKA TATRZAŃSKA

2016 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2015 – NORDOWI MOL – CELBOWO

2014 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2013 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2012 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

2011 – CICHY KĄCIK – KRYNICA – ZDRÓJ

SZEF KUCHNI ROKU

2018 – ???

2017 – Robert Sowa – N31 Restaurant&Bar

2016 – Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa

2015 – Jarosław Walczyk – Restauracja Strefa

2014 – Adam Komar – Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich

2013 – Bartosz Budnik – Restauracja Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

OSOBOWOŚC KULINARNA

2018 – ???

2017 – Robert Skubisz

2016 – Jarosław Walczyk

2015 – Karol Okrasa

2014 – Kurt Scheller

2013 – Robert Sowa

SZEF KUCHNI JUTRA

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik

2016 – Marcin Przybysz

2015 – Tomasz Milewski

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU

2018 – ???

2017 – Monika Ignaciuk

2016 – Tomasz Purol

2015 – Patryk Dziamski

KUCHARZ MŁODY TALENT

2018 – ???

2017 – Paweł Salamon

2016 – Dawid Szkudlarek

2015 – Krzysztof Bielawski

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE

2018 –

2017 – Andrzej Jakomulski

2016 – Michał Kuter

2015 – Grzegorz Labuda

2014 – Joseph Seeletso

2013 – Jarosław Walczyk

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ

2018 –

2017 – Wojciech Harapkiewicz

2016 – Adam Chrząstowski

2015 – Magda Gessler

2014 – Jarosław Walczyk

2013 – Karol Okrasa

NAJLEPSZE TASTING MENU

2018 – ???

2017 – Szymon Bracik – Wodna Wieża – Pszczyna

2016 – Robert Skubisz – Restauracja Amber Room – Warszawa

2015 – Martin Gimenez Castro – Restauracja Salto – Warszawa

2014 – Rafał Wałęsa – Restauracja Sztuczka – Gdynia

IMPREZA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 –  „GOTUJ Z SERCEM” – KLUB SZEFÓW KUCHNI

2016 – Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent

2015 – L’ART DE LA CUISINE MARTELL – Zamek Ryn

NAJLEPSZY TELEWIZYJNY PROGRAM KULINARNY

2018 – ???

2017 – Polski grill – TVP S.A.

2016 – EWA GOTUJE – Ewa Wachowicz POLASAT Sp. z o.o.

2015 – OKRASA ŁAMIE PRZEPISY – TVP S.A.

2014 – TOP CHEF – TELEWIZJA POLSAT Sp. z o.o.

KSIĄŻKA KULINARNA ROKU

2018 – ???

2017 – Tomasz Jakubiak – Z miłości do lokalności

2016 – Rober Sowa – „KROK PO KROKU z Robertem Sową”

2015 – APETYT NA POLSKĘ

DEBIUT ROKU

2018 – ???

2017 – Restauracja Stara Wozownia – Mała Wieś / Restauracja Lwia Brama² – Wrocław

2016 – RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław / Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa

2015 – Restauracja KREW & WODA – Gdynia

2014 – Restauracja Salto – Warszawa

2013 – Restauracja Szeroka № 9 – Toruń

GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN

2018 – ???

2017 – Restauracja Atmosphere – Słupsk

2016 – Restauracja Refektarz Hotel Zamek Ryn

2015 – Wodna Wieża Restauracja Steampunk

 

 

 

Sylwester 2018/2019

WILLA POPRAD

Sylwester 2018/2019

 Bal Sylwestrowy w Willi Poprad z… Elvisem Presleyem.
Powróć tego wieczoru do szalonych lat 60. i daj porwać się do tańca!

Bal Sylwestrowy rozpoczynamy specjalną kolacją serwowaną o godzinie 19.00. O Wasze kubki smakowe zadba Szef Kuchni Artur Pasoń, a niezapomniane wrażenia zapewni zespół ENSEMBLE light & music show.

Oferta zawiera:
– Kolację serwowaną składającą się z przystawki, dania głównego oraz deseru
– Zimne przekąski, sałatki, ciasta oraz owoce na stołach
– Dwa dania gorące serwowane podczas wieczoru
– Napoje zimne i gorące bez limitu

 

Drink-Bar: alkohole czyli wódka, wino, piwo oraz wyborne drinki serwowane przez barmanów bez limitu
Wódka serwowana na stoły podczas całego wieczoru bez limitu
– Prosecco-bar ze świeżymi owocami
– Bufet gorący w podgrzewaczach
– Bufet z zimnymi przekąskami i sałatkami
– Bufet słodki i finger-food’y

O północy powitamy Nowego Roku kieliszkiem szampana oraz pokazem Sztucznych Ogni!

Całą noc zaaranżuje zespół ENSEMBLE light & music show, który zapewni widowiskowe show, pokazy taneczne oraz wspaniałą muzykę.

 

 

 

Koszt Nocy Sylwestrowej: 400 zł /od osoby

 

*Uwaga! Willa Poprad będzie nieczynna w dniach 24 oraz 25 wrzesień br.

*Uwaga!

Willa Poprad (cały obiekt) będzie nieczynna w dniach 24 oraz 25 wrzesień br.

Za utrudnienia przepraszamy, a już w środę zapraszamy w normalnych godzinach działania obiektu 🙂

Menu sezonowe – gruszka!

Nowe menu sezonowe – kurki – ZAPRASZAMY!

zagłosuj na nas!

„Kiedy w brzuchu pusto, w głowie groch z kapustą”

Henryk Sienkiewicz

Nie pozwolimy Wam wyjść z pustym brzuchem, naszą pasją jest gotowanie i rozsmakowywanie Was w naszej wspólnej kulinarnej przygodzie!

Do 20 lipca można oddać na nas głos w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants —> http://welcometabs.com/vote/8050

Gorąco zachęcamy do głosowania.

Mamy zaszczyt poinformować, że tegoroczna gala Poland 100 Best Restaurants odbędzie się w Willi Poprad.

BÓB

BOmBOWE DANIA!

NOWE MENU SEZONOWE

Przystawka
Pasta z bobu i białego sera podana z domową bagietką z czosnkiem i suszonymi pomidorami, jabłkiem i piersią z kaczki
17zł

Zupa
Chłodnik z rzodkiewki i botwinki podany z polentą, jajkiem przepiórczym i bobem
13zł

Danie główne
Bób podany z młodymi ziemniakami, kiełbasą chorizo, koperkiem, kwaśną śmietaną oraz grzybami shimeji
27zł

Proziak
Bób, sos pomidorowy, mozzarella, szynka dojrzewająca, bryndza, jajko
21zł

Deser
Bita śmietana z bobem i nutą limonki podana z ciastem francuskim przekładanym kremem waniliowym oraz galaretką z borówki
14zł

Piwo Relaks – produkowane tylko dla Willi Poprad według specjalnej receptury
9zł

Lemoniada ON LEMON pomarańcza
9zł

Smoothie
Szpinak, jabłko, kiwi, banan, miód, woda gazowana
10zł

Czas na truskawki!

Zapraszamy do Willi Poprad na nowe menu sezonowe w którym króluje truskawka!

Nowe menu sezonowe

Przystawka
Wolno Pieczony rostbef podawany z carpaccio z rzodkiewki, espumą szparagową , knedlem w czarnym sezamie , serem halloumi oraz konfiturą z jagody kamczackiej
18zł

Danie główne
Żebro wołowe podawane z topinamburem, sałatą pak choi oraz sosem z jagody kamczackiej
33 zł

Deser
Mus z jagody Kamczackiej podany z aksamitnym kremem oraz kruszonką migdałową
15zł

Proziak
Kwaśna śmietana, jagoda kamczacka, miód, banan, tagliatelle ze szparagów

On Lemon
Naturalna lemoniada o smaku Limonki
9zł

Piwo Relaks – produkowane tylko dla Willi Poprad według specjalnej receptury
9zł

Altana – otwieramy od 28 kwietnia!

Lato nadchodzi ogromnymi krokami! Od 28 kwietnia zapraszamy na weekendowe leżakowanie nad Popradem. Otwieramy sezonową Altanę w której poczęstujemy Cię pysznym proziakiem oraz schłodzonym piwem z regionalnego browaru. Temu nie można się oprzeć…

Czas otwarcia Altany uzależniony jest od pogody. Informujemy, że w dniach 6,13 oraz 20 maja Altana będzie niedostępna z powodu imprez zamkniętych.

 

Nowe Menu Sezonowe – RABARBAR

Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Godziny otwarcia restauracji w Wielkanoc

Drodzy Goście, informujemy, że nie pracujemy w Wielki Piątek, Wielką Sobotę oraz pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych.

Zapraszamy Was serdecznie od godziny 12.00 w drugi dzień Świąt – Lany Poniedziałek – obowiązuje rezerwacja stolików 

Zimowe menu sezonowe!

Przystawka

Pstrąg wędzony podawany z marynowanymi grzybami, musem z papryki oraz ptysiem nadzianym pastą z jajek i cebuli czerwonej – 19 zł

Sałatka

Sałatka z duszonych warzyw korzeniowych w aromacie rozmarynu, oleju sezamowego podana z grillowaną piersią z perliczki, chipsem z szynki dojrzewającej oraz sosem szafranowym – 27 zł

Zupa

Zupa serowo-cebulowa podana z cieciorką, chlebem żytnim oraz chipsem z borowika stepowego -12 zł

Danie Główne

Delikatna golonka w aromacie z piwa podana z puree ziemniaczano-brokułowym, kapustą zasmażaną po staropolsku oraz sosem chrzanowym – 32 zł

Proziak

kiełbasa, por, ogórek kiszony, czosnek, bryndza – 20 zł

Deser

Jabłko z gorącym sosem waniliowym podane z parfait cytrynowym oraz kremem kasztanowym – 14 zł

 

Restauracja Willa Poprad – nagrody

Radosne Kolędowanie w Willi Poprad

Serdecznie zapraszamy na RADOSNE KOLĘDOWANIE w Willi Poprad

7 stycznia od godziny 14.00. Wstęp wolny

Certyfikat najwyższej jakości

Świąteczne i noworoczne godziny otwarcia Willi Poprad

24 oraz 25 grudnia (Wigilia, 1 dzień Świąt) – restauracja nieczynna
26 grudnia ( 2 dzień Świąt) – restauracja czynna od 12.00 do 22.00

31 grudnia ( Sylwester) – restauracja czynna od 9.00 do 18.00
1 stycznia (Nowy Rok) – restauracja czynna od 12.00 do 22.00

Zapraszamy!

Wina z Winnicy Fritz oraz piwo jasne RELAKS – nowości!

Tylko w restauracji Willi Poprad wina z Winnica Fritz 

W swojej ofercie mamy białe wino Aureus oraz czerwone Purpureus z sądeckiej, regionalnej winiarni Ryszarda Fryca.

Białe AUREUS – Niepowtarzalny kupaż 4 szczepów; Seyval Blanc, Johaniter, Muskat Odesski i Solaris dojrzewających w unikatowym siedlisku na stokach Paściej Góry koło Nowego Sącza. Zapach owocowo-kwiatowy z nutami jaśminu, akacji i konwalii. W ustach świeże i rześkie z akcentami owoców cytrusowych, w głębi czają się nuty gruszy, renklody i brzoskwini. Wino o złocistej barwie, harmonijnym bukiecie, lekko mineralne i dobrze zrównoważone. Polecane do jasnych przystawek, lekkich sałatek, makaronów, ryb,drobiu, owoców morza i dań piknikowych, oraz dań orientalnych.

Czerwone PURPUREUS – Wyjątkowy kupaż 3 szczepów; Regent, Rondo, Cabernet Cortis, dojrzewających w unikatowym siedlisku na stokach Paściej Góry koło Nowego Sącza. Nos otwiera się na owocowy bukiet i wypełnia dominacją maliny, czarnej porzeczki i czereśni.Usta zaskakuje złożony smak leśnych jagód, wiśni, suszonej śliwki, oraz gorzkiej czekolady.Wino intensywnie czerwone z nutami pieprzu,czerwonej papryki oraz słodkim posmakiem wanilii. Pikantna młodość okiełznana leżakowaniem w dębowych beczkach, tam wino nabrało głębi, korzennych subtelności oraz aksamitnych tanin. Uniwersalne kulinarnie i rekomendowane do czerwonych mięs: jagnięciny, wołowiny, dziczyzny, także kaczek i gęsi, potraw z grilla oraz wyrazistych w smaku serów.

Czy mamy wśród Was piwoszy, fanów jasnego piwa? 🍻

Piwo jasne RELAKS już dostępne w restauracji. Cena 9 zł. Nie ma kaucji za butelki więc można wziąć również do domu 🍺 😍 Piwo warzone w Bytowie na specjalne zamówienie restauracji Willi Poprad. 

Nowe menu sezonowe – pomarańcza <3

Przystawka

Ser pleśniowy brie podany z musem z czarnych oliwek, pieczonym burakiem oraz żelką i piaskiem pomarańczowym – 14 zł

Sałatka

Grillowany indyk podany z pomarańczą, granatem, orzeszkami ziemnymi, chrupiącym serem i jogurtem – 22 zł

Zupa

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru podany z chipsami z ziemniaka truflowego, jabłka i kwaśną śmietaną – 13 zł

Danie Główne

Grillowany łosoś marynowany w skórce pomarańczy podany na puree z groszku zielonego, czarnym ryżu, pudrem z buraka oraz sosem pomarańczowym – 37 zł

Deser

Pomarańczowa półkula na kruchym ciastku podana z biszkoptem marchewkowym, bitą śmietaną z nutą imbiru, wafelkiem z płatków oraz pianą pomarańczową – 15 zł

Proziak

pomarańcza, mozzarella, awokado, indyk, orzech włoski – 23 zł