Poprad
Aktualności

Aktualności

OFERTA DELI – Święta Bożego Narodzenia

OFERTA DELI WILLI POPRAD

Jesienne pobyty w Willi Poprad – atrakcyjne pakiety.

Jesienne pobyty w Willi Poprad u stóp ruin zamku ryterskiego wśród ferajny barw Beskidu Sądeckiego nad Popradem.

🍁

Do wyboru pokoje ekonomiczne wraz ze śniadaniami od 100 zł od osoby za noc oraz pokoje komfort wraz ze śniadaniami od 130 zł od osoby za noc. Zapraszamy do rezerwacji wybranych pakietów: 3-, 5- oraz 7- dniowych. Więcej informacji?

☎️

501 513 400

📧

biuro@willapoprad.com

Zmiana godzin pracy restauracji!

Szanowni Goście! Zmieniają się godziny otwarcia restauracji Willi Poprad.Nasza restauracja będzie czynna w godzinach od 12.00 do 21.00 codziennie do odwołania. Zapraszamy!

Jesień w Willi Poprad

Menu sezonowe – DYNIA

🍊

PRZYSTAWKA – 20 zł pieczywo / twaróg / szalotka / cieciorka / dynia / ser gruyere / awokado / kiełbasa krakowska

ZUPA – 18 zł dynia / mango / jalapeno / żółte curry / mascarpone / czosnek / sezam / boczek / mak / pestki dyni / chips z chleba

DANIE GŁÓWNE – 37 zł skoki z królika confit / pęczak / tymianek / burak / dynia / mleczko kokosowe / chili / jarmuż

PROZIAK – 25 zł dynia / gorgonzola / boczek / czerwona cebula / olej z pestek dyni

DESER – 18 zł dynia / śliwka / kruszonka / krem cytrynowo-rozmarynowy

HERBATA ROZGRZEWAJĄCA – 15 zł syrop z dyni / chili / gałka muszkatołowa / kardamon / rozmaryn / cytrusy

Dbamy o Wasze bezpieczeństwo… COVID-19 ważne informacje!

 

W związku z epidemią Covid-19 chcemy Państwu przedstawić garść informacji 📣 i zapewnić, że wesela organizowane w WILLI POPRAD są BEZPIECZNE:

Na początek warto przytoczyć słowa Ministra Zdrowia Łukasza Szumowskiego, który podczas ostatniego wywiadu jednoznacznie oznajmił, że to nie wesela są problemem, bo 300 zarażeń w 38 milionowym kraju, w którym codziennie odbywa się po kilka lub nawet kilkanaście tysięcy wesel to nic w porównaniu do zachorowań np. w zakładach pracy. ‼️

Dlatego należy szukać prawdziwych informacji i nie do końca ufać medialnej nagonce, która szuka łatwych i mocno „klikalnych” tematów.

Z naszej strony zapewniamy bardzo duża staranność o tak ważny dla Was dzień:
1. Dzięki temu, że dysponujemy bardzo dużą salą weselną jest możliwość rozsadzenia Gości w odległościach zalecanych przez Ministerstwo Zdrowia, do dyspozycji oprócz Sali Weselnej jest również antresola, dzięki której bez problemu można zachować bezpieczny dystans pomiędzy stolikami, a jest to również bardzo komfortowe dla Gości, ponieważ mają więcej miejsca dla siebie.
2. Zapewniamy płyny do dezynfekcji przy wejściu na salę, a także w kilku punktach na Sali oraz dezynfekujemy wszelkie sprzęty, takie jak klamki, toalety, poręcze, włączniki światła, uchwyty i inne podczas przyjęcia.
3. Obsługa, którą Państwu zapewniamy jest kontrolowana przed każdą organizowaną uroczystością, jest przeprowadzany z nią wywiad oraz mierzona temperatura.
4. Zachęcamy Pary Młode do usadzania gości tak aby przy jednym stoliku siedziały osoby z tej samej rodziny lub jednego gospodarstwa domowego.
5. Dzięki temu, że sala jest wyposażona w nowoczesny system wymiany powietrza nie powiązany bezpośrednio z klimatyzacją podczas całego przyjęcia powietrze jest wymieniane na świeże, pobierane z zewnątrz co powoduje, że pomieszczenia są bardzo dobrze wentylowane.
6. Klimatyzacje i inne urządzenia są po każdej imprezie okolicznościowej sprawdzane i dezynfekowane płynem bakterio- i wiruso- bójczym. Zwiększyliśmy również aż dwukrotnie częstotliwość pełnego serwisu tych urządzeń wraz z wymianą filtrów na nowe.
7. Po każdym przyjęciu sala jest podczas sprzątania gruntowanie dezynfekowana, również tekstylia są za każdym razem prane w temperaturze powyżej 60 stopni.

📣Drodzy Goście, wirusem COVID-19 można zarazić się WSZĘDZIE, a nasza dbałość o to, aby byliście bezpieczni powoduje, że podczas przyjęć weselnych organizowanych u nas z niewielką dozą ostrożności z Waszej strony możliwość zarażenia jest znikoma.

Kochane Pary Młode zrobimy wszystko byście mogli w pełni cieszyć się tym wspaniałym dniem wraz z Waszymi Gośćmi! ❤️

Menu sezonowe z porzeczką

Udzielenie wsparcia poszkodowanym przez COVID-19

Firma 3B spółka cywilna uczestniczy w projekcie realizowanym przez Województwo Małopolskie – Małopolskie Centrum Przedsiębiorczości „Małopolska Tarcza Antykryzysowa – pakiet przedsiębiorczość”, którego celem jest udzielenie wsparcia poszkodowanym przez COVID-19 przedsiębiorcom z sektora MŚP z województwa małopolskiego.

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Firma otrzymała grant w wysokości: 162 000 złotych

Menu Altanka 2020

PONOWNIE OTWARTE!

PRZESYŁAMY GARŚĆ ŚWIEŻYCH INFORMACJI! 

W poniedziałek o godzinie 12.00 (18 maj) otwieramy restaurację, a już od wtorku serwujemy dla Was również śniadania od godziny 9.00.

Przywitają was zmiany: nowe autorskie menu szefa Kuchni Artura Pasonia 👨‍🍳 oraz nowa aranżacja sali dostosowana do wymogów sanitarnych, a także nowe standardy obsługi.

Menu odkryje przed wami smaki kuchni międzywojnia na nowo. By zapewnić jakość serwowanych potraw, na zewnątrz zapewniamy obecnie jeden stolik (przeznaczony głównie dla osób które przybędą do naszej restauracji z czworonożnym przyjacielem🐶). A jeśli będziesz chciał spędzić miło czas nad brzegiem Popradu zapraszamy od najbliższego piątku do Altanki z przestronnym tarasem🌳gdzie znajdziesz odrębne dedykowane menu.

W celu zapewnienia Wam bezpieczeństwa i dostosowując się do przepisów, w restauracji będzie mniejsza liczba miejsc, na stolikach nie będzie obrusów ani kwiatów, a przy wejściach znajdziecie środki do dezynfekcji rąk – oczywiście żele najwyższej jakości (w trosce o wasze dłonie!👐), kelnerzy oraz pracownicy kuchni będą nosić przyłbice, by można było dostrzec nasze uśmiechy 😄

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Już możemy organizować dla was uroczystości: chrzciny komunie, przyjęcia weselne, imprezy firmowe – oczywiście z uwzględnieniem obecnych przepisów, odnośnie odległości oraz liczby osób przypadających na metry kwadratowe – jak wiecie nasza sala jest duża! Zatem zmieści się dużo Gości 💃

Do dyspozycji na mniejsze przyjęcia udostępniamy także klub RETRO RYTRO <3

ALTANKA

Altanka z przestronnym tarasem będzie dla Was otwarta już od najbliższego weekendu (jeśli tylko pogoda dopisze☀️). W menu również pojawią się nowe pozycje! Zapraszamy na zimne piwo🍺, Lachowskie Proziaki i nie tylko… ale więcej nie zdradzimy! Przyjdź (lub przyjedź: samochodem, rowerem, na rolkach albo nawet na hulajnodze) i zobacz!

__MIŁO BĘDZIE ZOBACZYĆ WAS PONOWNIE ❤️__

72515Aktywność

Kolacja Walentynkowa

3 tygodnie, 21 dni … do najbardziej miłosnego 💖 święta w roku 💏 Już teraz zadbaj, żeby ten dzień był wyjątkowy dla Ciebie i Twojej drugiej połówki 😍

Zapraszamy na kolacje do klubu Rytro Retro w dniu 14 lutego z muzyką na żywo i autorskim menu Szefa Kuchni.
Rezerwacja telefoniczna stolików – ☎️ 501 513 400

Godziny otwarcia – Sylwester i Nowy Rok

Ostatnie bilety na Bal Sylwestrowy

Kochani!

Zostało ostatnich około 10 biletów na BAL SYLWESTROWY! Dbamy o to, aby ta wyjątkowa noc była niezapomniana, a więc mamy ograniczoną liczbę osób, którą przyjmujemy – to wszystko dla komfortu bawiących się gości!

Bilety można nabyć w restauracji Willi Poprad – zapraszamy!

Sezonowe menu zimowe

Godziny otwarcia w Święta oraz w Sylwestra

Regulamin konkursu

Regulamin konkursu świątecznego

I Postanowienia ogólne

1. Niniejszy regulamin określa zasady i warunki uczestnictwa w konkursie świątecznym.

2. Konkurs jest prowadzony poprzez profil na Facebooku @WillaPoprad

3. Organizatorem konkursu jest firma Willa Poprad z siedzibą w Rytrze ul. Rytro 306 33-340 Rytro NIP 734353 72 00; (dalej: „Organizator”).

4. Wszelkie działania związane z konkursem nie są w jakikolwiek sposób sponsorowane, wspierane czy administrowane lub powiązane z serwisem Facebook.

5. Fundatorem nagród w konkursie jest Willa Poprad oraz Zeszyte Uszyte.

6. Niniejszy konkurs nie stanowi żadnego zlecenia lub świadczenia usług przez Uczestnika konkursu, jak również nie stanowi zobowiązania do wykonania odpłatnego określonego dzieła, z zastrzeżeniem zasad konkursowych opisanych w niniejszym regulaminie. W tym też zakresie uczestnik nie wykonuje żadnych czynności w imieniu i na rzecz lub ryzyko Organizatora.

II Uczestnicy konkursu

1. W Konkursie może wziąć udział osoba fizyczna, która posiada:

a) miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,

b) posiada konto w serwisie społecznościowym Facebook,

2. Osoby, które mają ograniczoną zdolność do czynności prawnych, mogą wziąć udział w Konkursie tylko pod warunkiem uzyskania uprzedniej zgody ich przedstawiciela ustawowego na udział w Konkursie.

3. W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy Organizatora oraz pracownicy innych podmiotów związanych z organizowaniem i przebiegiem Konkursu, a także członkowie ich najbliższej rodziny. Za członków najbliższej rodziny uznaje się wstępnych, zstępnych, rodzeństwo, małżonków i osoby pozostające w stosunku przysposobienia.

III Przebieg konkursu, nagrody i zasady uczestnictwa

1.Konkurs obejmuje wykonanie zadania: Zamieszczenie w serwisie Facebook w komentarzu do konkursowego postu odpowiedzi na przedstawione w poście konkursowym zadanie w formie opisu. Zadanie konkursowe brzmi:

„W komentarzu pod tym postem napisz dlaczego to właśnie Ciebie 🙋‍♂️🙋‍♀️ powinniśmy wraz z osobą towarzyszącą zaprosić na Sylwestra w Willi Poprad? 💝”

2. Ustala się następującą datę publikacji postu konkursowego: 13.12.2019 r.  

3. Przesłanie odpowiedzi w inny sposób do Organizatora nie stanowi zgłoszenia udziału w konkursie.

4. Każdy uczestnik biorący udział w konkursie musi posiadać prawa autorskie do publikowanych treści.

5. Organizator wybiera spośród uczestników, którzy prześlą odpowiedzi, 1 (słownie: jeden) najciekawszy i najbardziej kreatywny, jednocześnie zgodny z tematem konkursu komentarz, którego autor otrzyma dwa bilety na imprezę Sylwestrową oraz zestaw trzech krasnali od Zeszyte Uszyte.

6. W trakcie konkursu zakazuje się używania słów oraz symboli powszechnie uznanych za niedozwolone, w tym wulgaryzmów lub określeń mogących powodować obrazę uczuć religijnych lub światopoglądowych, oraz wskazujących na dyskryminację (np. rasa, orientacja seksualna).

7. Uczestnicy mogą przesyłać zgłoszenia do 24.12.2019r. do godz. 23.59.

8. W momencie przystąpienia do konkursu, Uczestnik wyraża zgodę następującej treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach związanych z przeprowadzeniem Konkursu i wyłonieniem Zwycięzców przez Organizatora. W przypadku wygranej wyrażam zgodę na publikację moich danych osobowych w zakresie imienia i nazwiska na profilu Willa Poprad  pod adresem: https://www.facebook.com/WillaPoprad/

Oświadczam dodatkowo, że zostałem poinformowany, że administratorem moich danych osobowych przetwarzanych w celu przeprowadzenia Konkursu i wyłonienia Zwycięzców, a także w przypadku wygranej w celu publikacji danych osobowych zwycięzców Willa Poprad z siedzibą w Rytrze, 33-343 Rytro 306. Podane dane osobowe w zakresie imienia i nazwiska będą publikowane w portalu Facebook https://www.facebook.com/WillaPoprad / w związku z uczestnictwem w Konkursie. Dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, poza upoważnionymi na podstawie przepisów prawa. Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji ww. celów.”

9. Nagrodą w konkursie jest podwójna wejściówka na imprezę sylwestrową organizowaną w Willi Poprad oraz zestaw krasnali od Zeszyte Uszyte,

10. Organizator przyzna nagrodę 1 uczestnikowi, a wyniki opublikuje w komentarzu pod postem konkursowym na profilu Jubiler Sezam nie później niż 3 dni roboczych od momentu zakończenia konkursu.

11. Nagrody nie mogą być wymienione na gotówkę, ani na inne nagrody rzeczowe.

12. Nagroda zostanie wysłana za pośrednictwem poczty polskiej bądź firmy kurierskiej.

13. Brak potwierdzenia, o którym mowa w pkt. 11 w ciągu 3-ech dni od dnia ogłoszenia wyników w konkursie jest równoznaczny z rezygnacją przez uczestnika konkursu z odbioru nagrody.

15. Organizator nabywa wszelkie prawa, w tym prawa autorskie, do wszystkich projektów konkursowych wraz z wydaniem nagrody uczestnikom z najlepszymi pracami konkursowymi, o której mowa w pkt. 1.

IV Odpowiedzialność

1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych odpowiedzi konkursowych, z zastrzeżeniem jednak, że w przypadku podjęcia informacji o naruszeniu regulaminu portalu Facebook lub norm powszechnie obowiązujących, w tym dobrych obyczajów zobowiązuje w ciągu 24h do usunięcia stwierdzonego naruszenia.

2. Każdy uczestnik konkursu odpowiada za naruszenie postanowień regulaminu serwisu Facebook w zakresie, w jakim wyraził zgodę w procesie rejestracji profilu użytkownika.

3. Organizator ma prawo wykluczenia uczestnika konkursu w przypadku:

a) podania fałszywych danych osobowych na Facebooku, tworzenie konta dla innej osoby bez jej pozwolenia, w tym przez osoby poniżej 13. roku życia,

b) udziału w konkursie przy pomocy kilku kont użytkowania naFacebooku,

c) zablokowania konta użytkownika naFacebooku,

d) udziału w konkursie osoby poniżej 13. roku życia,

e) używania w odpowiedziach słów powszechnie uznanych za niedozwolone lub zamieszczania innych wypowiedzi naruszających prawa osób trzecich, w tym Organizatora,

f) posługiwania się przez uczestnika konkursu nazwami innych użytkowników lub ich oznaczeniami,

g) naruszenia przez odpowiedź na pytanie konkursowe praw autorskich, o ile takowe naruszenie zostało zgłoszone Organizatorowi i serwisowi Facebook.

V Przetwarzanie danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych, w zakresie imienia, nazwiska, profilu (Facebook), zebranych w trakcie prowadzenia konkursu firma Willa Poprad z siedzibą w33-343 Rytro 306; Dane osobowe uczestników zostały powierzone do przetwarzania na podstawie art. 31 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z2014 r., poz. 1182, z późn. zm.) na rzecz Organizatora.

2. Uczestnicy konkursu maja prawo wglądu do przetwarzanych danych i ich poprawiania oraz usuwania. Dane są podawane na zasadach dobrowolności, przy czym w zakresie korzystania z Aplikacji wymaganym jest rejestracja na portalu społecznościowym Facebook.

3. Dane osobowe uczestników Konkursu będą zbierane i przetwarzane przy zachowaniu zasad określonych w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych(tekst jednolity Dz.U. z 2014 r., poz. 1182, z późn. zmianami).

VI Tryb składania reklamacji

1. Wszelkie reklamacje i zastrzeżenia dotyczące przebiegu konkursu mogą być składane przez uczestników w formie pisemnej listem poleconym na adres siedziby Organizatora najpóźniej w ciągu 21 dni od daty zakończenia konkursu.

2. Zainteresowani zostaną powiadomieni o sposobie rozpatrzenia reklamacji listem poleconym, o ile uczestnik nie wyrazi zgody na przesłanie powiadomienia jedynie drogą elektroniczną.

3. Jakiekolwiek pytania, komentarze lub skargi odnoszące się do aplikacji lub związanej z nią promocji muszą być skierowane do Organizatora, a nie do portalu Facebook.

VII Postanowienia końcowe

1. Konkurs będzie obowiązywał do dnia 24.12.2019 r.

2. W sprawach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego.

Zmiana godzin pracy!

Drodzy Goście!

‼️Wyjątkowo w nadchodzący piątek i sobotę będą zmienione godziny działania restauracji Willi Poprad.

W piątek (22 listopada) restauracja będzie czynna do godziny 17.00, natomiast w sobotę (23 listopada) otwieramy o 14.00

Zapraszamy!

Restauracja nieczynna 1 listopad

WILLA POPRAD – Sylwester 2019/2020 ♥

Daj porwać się do tańca!

Bal rozpocznie się o 19.00 serwowaną KOLACJĄ przygotowaną przez Szefa Kuchni Willi Poprad – dwukrotnego zdobywcy 3 widelców w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants oraz wyróżnienia Żółtego Przewodnika Gault & Millau – Artura Pasonia.

O oprawę muzyczną zadba DJ MARTIN, który porwie do tańca nawet najbardziej opornych! Widowiskowe show, zabawy taneczne i muzyka dla każdego.

Podczas wieczoru przygotowaliśmy dla Was:
–> Kolację serwowaną, która będzie się składać z przystawki, dania głównego i deseru,a to wszystko w idealnie skomponowanych smakach Szefa Kuchni Willi Poprad
–> Bufety na zimno, a na nich:
sushi, owoce morza, świeże oraz wędzone ryby
sery polskie oraz sery pleśniowe
–> Bufet staropolski z pysznymi wyrobami z regionu
–> Bufet na ciepło
–> Bufet słodki z wyrobami naszej cukierniczki
–> Podczas wieczoru zaserwujemy dwa dania gorące -> co to będzie? Niespodzianka!

Podczas całego wieczoru OPEN BAR – drinki serwowane przy barze przez mistrzów barmańskich, wódka OSTOYA serwowana na stoły oraz NOWOŚĆ! Prossecco BAR —> a to wszytsko BEZ LIMITU.

Dokładnie o północy przywitamy NOWY 2020 ROK szampanem i zachwycającym pokazem sztucznych ogni rozświetlającym niebo nad ruinami zamku ryterskiego i rzeką Poprad.

KOSZT: 400 zł / osoba
Noclegi – dostępne w ograniczonej ilości

Rezerwacja miejsc
Prosimy o dokonywanie wstępnych rezerwacji
telefonicznie: tel. 501 513 400
lub poprzez e-mail :biuro@willapoprad.com
Bilety do nabycia w Willi Poprad w restauracji.
.
Wejście na BAL za okazaniem zaproszenia, na podstawie którego Goście mają zarezerwowane miejsca.

Menu sezonowe – gruszka

MENU SEZONOWE Z GRUSZKĄ 

Przystawka
Camembert podawany z karmelizowaną gruszką na miodzie spadziowym „Jodłowa Dolina” z Rytra, ciastem francuskim z posypką z orzecha włoskiego, figą oraz maślanym jarmużem
24 zł

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa podana z musem z selera i lubczyku, fioletowym ziemniakiem oraz sosem z musztardy francuskiej i gruszki
32 zł

Proziak
Gruszka,burak, orzech włoski, sos miodowy, gorgonzola
26 zł

Deser
Gruszka z przyprawami korzennymi podana z puddingiem z nutą szafranu oraz posypką crunchy
18 zł

Napoje: ON LEMON gruszka <3 Piwo RELAKS 🍻
białe wino grzane 🍹oraz herbatka rozgrzewająca ☕️

Menu sezonowe – borowik


Przystawka
Kaszotto z borowikami, serem Szafir z polskiej mleczarni Spomlek, czosnkiem, rozmarynem, musem z  batata i curry oraz szynką prosciutto crudo
21 zł
Zupa
Aksamitny krem z borowików podany z sezamowym ptysiem nadzianym musem ziołowym, szczawiem krwistym oraz mini kukurydzą
17zł
Danie główne
Grillowany antrykot podany z puree ziemniaczanym z tymiankiem, pieczonym burakiem, karczochami oraz sosem pieprzowym z borowikami
39zł
Proziak
Borowiki, czosnek, pietruszka, chili, karmelizowana czerwona cebula, pancetta
25zł
Deser
Ciasto miodowe z przyprawami korzennymi przekładane kremem waniliowym, galaretką morelową, lemon curd oraz morele duszone w białym winie
16 zł
Soki wyciskane
0,3l  12 zł
owocowe- pomarańcz lub grejpfrut
owocowo-warzywny -burak, jabłko, szpinak, kiwi
warzywny-seler naciowy,pomidor, bazylia, sól morska 

Piwo Relax  11zł
Piwo Relax melonowe 12zł

Piesze szlaki turystyczne

Rytro jest punktem wypadowym w Pasmo Radziejowej (w kierunku zachodnim) i w Pasmo Jaworzyny Krynickiej (w kierunku wschodnim).

szlak turystyczny czerwony

Radziejowa – Wielki Rogacz – Kordowiec – Rytro – Schronisko Cyrla – Hala Pisana – Schronisko PTTK na Hali Łabowskiej (Główny Szlak Beskidzki)

szlak turystyczny niebieski

 Rytro – Wdżary Wyżne – Schronisko PTTK na Przehybie – Szczawnica

szlak turystyczny żółty

 (gminny) Rytro – dojście do szlaku …

szlak turystyczny zielony

… z Przysietnicy do szlaku …

szlak turystyczny niebieski

 … na Prehybę



Menu sezonowe – borówka

Przystawka

 Pasztet z gęsich wątróbek na chałce podegrodzkiej z makiem, serem cheddar podany z konfiturą z borówek i whisky oraz rukolą i olejem z lnianki[1]

18 zł

Zupa

Chłodnik z borówek, mleka kokosowego, syropu z agawy podany z tofu, jogurtem, nasionami konopi oraz płatkami jaglanymi

15zł

Danie główne

Pierogi drożdżowe z nadzieniem widocznym na talerzu, czyli karmelizowane borówki z nutą mięty  podane z twarogiem wędzonym, arbuzem, chipsami z gruszki oraz sosem z kwaśnej śmietany

27 zł

Deser

Ciastko kakaowe przekładane galaretką z borówkami, musem borówko-czekoladowym oraz pałeczkami migdałowymi z nutą limonki

16 zł

Proziak

Borówka, mascarpone, biała czekolada, skórka z cytryny

24 zł

Soki wyciskane

Owocowy: pomarańcz lub grejpfrut

Owocowo-warzywny: burak, jabłko, szpinak, kiwi

Warzywny: seler naciowy, pomidor bazylia, sól morska

0,3l  12 zł

Koktajl borówkowy

borówki, banan, jogurt, miód

                                                                                                                                           13zł

Piwo Relax

11zł

Piwo Relax melonowe

12zł


[1] Olej z lnianki (zwany rydzowym), to olej tłoczony z nasion lnicznika siewnego, w 2009 roku został wpisany do unijnego rejestru „Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności”.

ZAGŁOSUJ! – Poland 100 Best Restaurants

Głosowanie na obiekt Willa Poprad w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants <3

Aby oddać głos na ten obiekt wyślij SMS o treści:

P100.306 na numer 72068 koszt 2,46 zł z VAT

Kochani jeśli jesteście zadowoleni z tego co robimy prosimy o Was głos 😘

Menu Sezonowe – Kalafior

Menu Sezonowe – truskawka

Zapraszamy od soboty 8 czerwca na nowe menu sezonowe. W roli głównej truskawka!

MENU SEZONOWE

Sałatka

Wędzony rostbef na zimno, ser koryciński z czarnuszką, szpinak, sałata masłowa, słonecznik oraz truskawki z kwaśną śmietaną i sosem balsamicznym

25 zł

Danie główne

Pierś z kurczaka ekologicznego podana z pepitkami z cieciorki i kukurydzy, spaghetti z cukinii oraz truskawkami z nutą prosecco

31 zł

Deser

Plastry ciasta półkruchego z nadzieniem tiramisu podane z kruszonką szpinakową, galaretką truskawkową oraz świeżymi truskawkami z nutą mięty

17 zł

Mojito from mountains strawberry                                                 
rum, syrop cukrowy, limonka, mięta, truskawka                                          

19zł

  13 zł ( bezalkoholowe)

Koktajl truskawkowy                                                                                               truskawki, jabłko, mięta, jogurt, maślanka, mleko                           

13zł

Piwo Relaks     

11zł

Piwo Relaks Melonowe                                                                                                          

12zł             

Vaša oslava ušitá na mieru!

Villa Poprad je čarovné miesto uprostred zelenej scenérie, kde môžete sláviť tie najkrajšie chvíle Vášho života 🎊💞

Poskytujeme komplexnú organizáciu svadieb a príležitostných podujatí, ktoré splnia všetky sny našich hostí. Disponujeme priestrannou tanečnou sálou pre 300 osôb. Hlavnou výhodou sú terasy s výstupom na vyhliadkové balkóny. V strede sály je umiestnená jedinečná vitráž, ktorá bola navrhnutá v štúdiu v Krakove. Príjemnú atmosféru navodzujú drevené prvky a Vaše nohy budú samé tancovať na zdobenom parkete. Sála je zariadená obdĺžnikovými alebo okrúhlymi drevenými stolmi. Výzdoba je z čerstvých kvetov, atmosféru navodia sviečky a porcelánový riad, celok dopĺňajú veľmi pohodlné drevené stoličky. Ručne zdobené avantgardné lustre vyrobené poľským remeselníkom dotvárajú celok, pritiahnu Vašu pozornosť svojim remeselným spracovaním a okázalosťou. Pohodlie a komfort zabezpečuje hosťom špeciálny systém klimatizácie a vetrania. Z tanečnej sály je krásny výhľad na rieku, zalesnené pozemky a zrúcaniny hradu Ryterski. Malebné terény Popradskej doliny môžete obdivovať z veľkých terás, ako aj z prechádzok po promenáde.

Našu starostlivosť venujeme aj najmladším hosťom Villa Poprad, pre ktorých je pripravená herňa. Najnáročnejších gurmánov potešia bohaté bufety, sladký stôl s čokoládovou fontánou a miestne vidiecke špeciality. Náš individuálny prístup ku každému hosťovi a kreativita šéfkuchára vytvoria perfektné menu na každú príležitosť. Počas celej oslavy majú novomanželia k dispozícii exkluzívny apartmán s výhľadom na rieku Poprad. Na prvé výročie Vašej svadby pozývame na špeciálnu večeru.

Vaša oslava ušitá na mieru! 🎀💖

Pri vlastnom zabezpečení alkoholu – neúčtujeme poplatok za korkovné!

Menu sezonowe – Szparagi


PRZYSTAWKA
Terrina z łososiem wędzonym, szparagami i ekologicznym serkiem twarogowym podana z sosem holenderskim oraz grzanką z masłem szczypiorkowym
18zł   
ZUPA
Krem ze szparagów podany z młodymi ziemniakami, chipsem z boczku, prażonymi migdałami oraz piżmianem jadalnym
15zł
DANIE GŁÓWNE
Roladka z indyka nadziewana zielonymi szparagami, podana z risotto z żółtym curry oraz musem z białego szparaga i chili
29zł
PROZIAK
Szparagi, ser kozi, czerwona cebula, rukola, pieczarka
23zł
DESER
Beza migdałowa podana z kremami z białego i zielonego szparaga z dodatkiem mięty, limonki oraz świeżych truskawek
15zł
LEMONIADA SMAKOWA
6 zł
WINO
Białe wytrawne – Boujong – Riesling Brauneberger 2017
14 zł – 120 ml
96 zł – butelka 0,75l
PIWO
Relaks Melonowe
12 zł


Menu sezonowe – botwinka

Zamek w Rytrze

Odrestaurowane ruiny średniowiecznego zamku na wzgórzu urzekają pięknymi widokami na Dolinę Popradu!

Po wielu latach niszczenia i zarastania ruin zamku w Rytrze nastały dla niego lepsze czasy. Od jesieni 2017 roku trwała odbudowa zabytku.

Mury oraz baszta zostały podniesione o 2 metry, a dziedziniec przywrócony do pierwotnego poziomu, czyli znacznie obniżony. Na fragmencie muru została utworzona część spacerowa, tak aby można było podziwiać piękny widok na Dolinę Popradu.

Pierwsza wzmianka o zamku pochodzi z 1244 roku, pojawiła się w kronikach Jana Długosza. Najstarsza wersja zamku to prawdopodobnie stróżą z wieżą i małym zameczkiem, które otoczone była murami. Największy rozwój i czasy świetności zamku przypadają na okres od XIV do XVI wieku. Obok funkcji obronnych oraz gospodarczych zamek spełniał także funkcje reprezentacyjne.

Nowa karta główna

Kochani po ostatnim roku pracy, 3 widelcach 🍴🍴🍴 w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants oraz rekomendacji 👑 Gault&Millau Polska postanowiliśmy jak co roku zaprezentować Wam nowe smaki w menu głównym. Już od 8 marca możecie kosztować całkiem nowych potraw i tych Waszych ulubionych w odmienionym wydaniu … Zapraszamy!

Restauracja nieczynna w dniach 6 i 7 marca 2019 r.

Drodzy Goście❗️

Zmieniamy się dla Was – czas na nowe menu główne – będziemy pracować nad nim 6 i 7 marca – w tych dniach restauracja będzie nieczynna.

Zapraszamy już od 8 marca na nowości!

Kolacja Walentynkowa – 2019

Wyjątkowa KOLACJA WALENTYNKOWA w klubie Rytro Retro z muzyką na żywo 😍

Wszystkie zakochane pary 💏 zapraszamy na kolację WALENTYNKOWĄ z autorskim i niepowtarzalnym menu przygotowanym na ten wieczór przez Szefa Kuchni Artur Pasoń. Miejscem wyjątkowej kolacji będzie klimatyczny klub Rytro Retro, a o atmosferę zadba swoim wokalem Tomasz z Akustyczni Band.

Zaczynamy o godzinie 18.00 w dniu 14 lutego 👍 Obowiązkowo zarezerwuj miejsce i zrób niespodziankę swojej drugiej połówce !

telefonicznie: 18 44 002 11
e-mailowo: biuro@willapoprad.com

Menu:

Przystawka
Pieczony rostbef podany z musztardą gruszkową, rukolą, hummusem z buraka oraz grzanką z solą morską i rozmarynem

Zupa
Zupa krem z zielonego groszku podana z łososiem, jajkiem przepiórczym i szparagiem

Danie główne
Pierś z kaczki podana na puree z selera, konfiturą z czerwonej kapusty i porzeczki oraz sosem jabłkowym z nutą żubrówki

Deser

Mus z białej czekolady podany z galaretką malinową, biszkoptem migdałowym, kruszonką z bezy, tapioką w aromacie syropu migdałowego oraz sosem malinowym

Dla każdej pary lampka wina białego lub czerwonego – do wyboru 🙂

Cena: 95 złotych od osoby

*Kochani! Menu Walentynkowe jest serwowane tylko w klubie, wcześniejsza rezerwacja obowiązkowa.

Jesteśmy ECO!

Kubatura budynku Willi Poprad nawiązuje do okresu międzywojennego. Elewacja szczyci się dużą ilością drewna, strzelistymi wykończeniami. Ornamenty są typowe dla willi z lat dwudziestych na terenie Doliny Popradu.
 
Willa Poprad jest budynkiem pasywnym. Ciepło czerpie z powietrza – dzięki pompom ciepła, które należą do najbardziej efektywnych i ekologicznych systemów ogrzewania budynków i przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Niezależnie od pory roku wykorzystują one energię słoneczną zgromadzoną w powietrzu. Prąd z energii słonecznej zapewnia instalacja fotowoltaiczna, która również zalicza się do odnawialnych źródeł energii – jesteśmy ECO! ☘️
 
Niedawno również powstała stacja ładowania dla samochodów elektrycznych !

menu zimowe

 

Przystawka

Polędwica z dzika podana z sufletem z sera gruyere, duszoną brukwią oraz sosem z suski sechlońskiej

23zł

Sałatka na ciepło

Ziemniaki podane z jajkiem, burakiem chioggia, sałatą rzymską, szalotką, szynką dojrzewającą oraz masłem czosnkowym

20 zł

Zupa

Rozgrzewająca zupa warzywna gotowana na rosole według mistrza Czerneckiego podana z makaronem soba, grzybami mun oraz pulpecikami cielęcymi

13zł

Danie główne

Pieczona golonka podana z ziemniakami gratin, kapustą kiszoną z chorizo i pastą z papryki, chipsem z ziemniaka i siana i sosem miodowo-musztardowym

33zł

*Do dania polecamy Piwo Grimbergen Double                                                                                              12zł

 

Proziak

Kiełbasa chorizo, cukinia, ogórek kiszony, czosnek, bryndza

23zł

 

Deser

Tartaletka z crème brûlée podana z kruszonką pralinkową, mandarynką w formie galaretki i cząstkami flamibirowanymi oraz sosem z białej czekolady i whisky

15zł

 

 

 

 

 

 

—> Godziny otwarcia restauracji w Święta i Sylwestra <---

24 oraz 25 grudnia – restauracja nieczynna
26 grudnia – zapraszamy od godziny 12.00 – rekomendujemy wcześniejszą rezerwację stolików
 
31 grudnia – restauracja czynna do godziny 18.00
1 stycznia – zapraszamy od godziny 13.00 do restauracji
 
Zapraszamy 🙂

pomarańcza – nowa karta sezonowa

Gęsina na św. Marcina

Prawie w całej Europie w dniu św. Marcina z Tours na stołach pojawi się pieczona gęś. W Polsce tradycja ta odrodziła się niedawno. Ba, zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny: 11 listopada obchodzimy wszak Narodowe Święto Niepodległości.

1 listopad – restauracja Willi Poprad nieczynna